Поділитись:

Став заручником обіцянок, – Андрій Лучик про призначення Зеленського (відео)

Понеділок, 03 червня 2019, 22:07
Став заручником обіцянок, – Андрій Лучик про призначення Зеленського (відео)

Володимир Зеленський обіцяв виборцям нові обличчя у владі, проте виявилося, що немає такої кількості фахівців.

Про це розповів головний редактор ІА "Конкурент" Андрій Лучик під час марафону "Вибори 2019 Парламент" в ефірі каналу Прямий.

Зі слів Андрія Лучика, Володимир Зеленський став заручником своїх обіцянок.

"Він обіцяв нові обличчя, а коли прийшов час ці нові обличчя показати, виявляється, стількох нових облич фахових просто немає",  – зазначив він.

Новий президент оточує себе дуже близькими людьми, призначаючи їх на важливі посади. Проте, вважає Андрій Лучик, це може бути небезпечно.

"Якщо говорити про Службу безпеки України, я не вірю в те, що не можна було знайти всередині структури людину, яка б фахово могла відповідати за цю ситуацію... Баканов (Іван Баканов – перший заступник голови Служби безпеки України, який тимчасово виконує обов'язки голови СБУ, – К.) – людина зі сторони, але не факт, що "цехова солідарність" впустить цю людину всередину і дозволить з'ясувати буквально кожен аспект діяльності служби. Навіть незважаючи на те, що він цю службу очолює", – зауважив головний редактор ІА "Конкурент".

На думку Андрія Лучика, про призначення на ключові посади потрібно було думати ще до президентських виборів, потрібно було ще тоді визначити, яка людина може зайняти відповідний пост.

"А зараз мені це нагадує якщо не гасіння пожежі, то щось дуже до цього схоже", – порівняв журналіст.

Якщо ж говорити про конкретних людей, яких Володимир Зеленський вже призначив на важливі посади, то Андрій Лучик може зрозуміти вибір щодо Олександра Данилюка, який став секретарем Ради національної безпеки і оборони України.

"З приводу Данилюка. Можна частково погодитися, що він не має стосунку до оборони, але давайте будемо думати, що в сучасному світі економічна складова – це також є питанням безпеки. Мені здається, якщо людина системна, то вона може розібратися, в тому числі за допомогою інших ключових гравців і своїх радників, в інших питаннях", – пояснив журналіст. 

Що ж стосується Івана Баканова, то, зі слів Андрія Лучика, "цю людину всередину не впустять і не розкажуть всі секрети, які є".

На зауваження ведучої марафону, що, можливо, Іван Баканов знає всі секрети за шпигунськими фільмами, головний редактор ІА "Конкурент" відповів: "Шпигунські фільми і реальне життя можуть відрізнятися значною мірою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів