Поділитись:

«Теремно Хліб» можуть оштрафувати за завищені ціни

Вівторок, 04 червня 2019, 10:21
«Теремно Хліб» можуть оштрафувати за завищені ціни

Антимонопольники встановили, що ПрАТ «Теремно Хліб» упродовж 2017 року без належного економічного обґрунтування збільшувало вартість хліба масового споживання.

Це з’ясували при формуванні товариством витрат на природний газ, електричну енергію та витрат на збут, – інформує прес-служба відділення АМКУ на Волині. 

Такі дії ПрАТ «Теремно Хліб» містять ознаки зловживання монопольним становищем на ринку оптової реалізації хліба та хлібобулочних виробів в територіальних межах районів Волинської області та кваліфікуються за статтею 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції». При цьому Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду у травні 2018 року підтвердив монопольне становище підприємства. 

Відтак антимонопольники розпочали розгляд справи та збір і аналіз доказів. Під час розслідування справи буде здійснено аналіз обґрунтованості оптово-відпускних цін на хліб масового споживання упродовж 2018 року та січня – травня 2019 року. При доведенні порушення ПрАТ «Теремно Хліб» законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого статтею 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції», штрафні санкції для товариства становитимуть до 10 відсотків доходу суб’єкта господарювання від реалізації продукції за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів