Поділитись:

Вступ до магістратури 2019: строки й умови

Вівторок, 04 червня 2019, 14:53

Вступ до закладів вищої освіти для здобуття ступеня магістра у 2019 році відбувається на підставі чинних Правил прийому на навчання до закладів вищої освіти, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України № 1096 від 11 жовтня 2018 року.

Про це пише Освіта.ua.

Вступники для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра за всіма спеціальностями за денною та заочною формами здобуття освіти подають заяви тільки у паперовій формі.

Абітурієнт повинен особисто подати заяву в приймальну комісію та пред’явити оригінали документів, на основі яких відбувається вступ до вищого навчального закладу.

Максимальна кількість заяв, які може подати вступник у межах одного навчального закладу визначається правилами прийому цього закладу за рішенням приймальної комісії.

Вступ на денну форму навчання

Прийом заяв та документів для вступників триватиме:

  • з 10 до 23 липня – для осіб, які вступають за результатами єдиного вступного іспиту з іноземної мови (ЄВІ) та єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ);
  • з 17 до 25 червня – для тих, хто має право вступати за результатами іспитів у закладах вищої освіти.

Із 23 липня до 30 липня проводяться іспити в навчальних закладах з іноземної мови, а також фахові вступні випробування (для осіб, які здобули ступінь вищої освіти за іншою спеціальністю, лише за умови успішного проходження додаткового вступного випробування).

Іспити за технологією ЗНО

На деякі спеціальності потрібно складати іспит за технологією ЗНО. Порівняно з минулим роком перелік цих спеціальностей розширився.

До таких іспитів належать єдиний вступний іспит з іноземної мови (ЄВІ) та єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ).

На спеціальності 081 «Право» та 293 «Міжнародне право», окрім ЄВІ, потрібно скласти єдине фахове вступне випробування з права (ЄФВВ) і тести загальної навчальної правничої компетенції (ТЗНПК).

Повний перелік спеціальностей, на які потрібно складати ЄВІ та ЄФВВ, дивіться за посиланням.

Строки проведення ЄВІ та ЄФВВ

Реєстрація на ЄВІ та ЄФВВ – з 13 травня до 18.00 3 червня.

ЄВІ – 2 липня (додаткова сесія проводиться в строки, встановлені Українським центром оцінювання якості освіти).

ЄФВВ – 4 липня (додаткова сесія проводиться у строки, встановлені Українським центром оцінювання якості освіти).

Прийом заяв та документів для таких вступників триватиме з 10 до 23 липня.

Для вступників, які не склали основну сесію ЄВІ, передбачається проведення третьої сесії. Така сесія запланована на осінь 2019 року.

Проведення додаткової сесії ЄФВВ не передбачається.

Перехресний вступ

Абітурієнти, які хочуть вступити на іншу спеціальність, повинні скласти додаткове фахове вступне випробування.

Правила прийому 2019 року передбачають два терміни проведення додаткових випробувань.

Із 13 травня по 31 травня – для тих, хто складає ЗНО в магістратуру.

Із 5 по 26 липня – для тих, хто вирішив вступати на неспоріднену спеціальність уже після того, як тестування завершилося.

Вступ на інші форми навчання (крім денної)

Строки прийому заяв та документів, конкурсного відбору та зарахування на навчання за іншими (крім денної) формами здобуття освіти за кошти державного або регіонального бюджету або за рахунок цільових пільгових державних кредитів не відрізняються від строків прийому документів на денну форму навчання.

Строки зарахування на державне замовлення

5 серпня – надання рекомендацій для зарахування за державним замовленням.

10 серпня (до 18.00) – виконання вимог правил прийому для зарахування. Вступники мають подати оригінали документів до того навчального закладу, де бажають навчатися (за умови, що проходять туди на місця державного замовлення за конкурсним балом).

11 серпня (до 12.00) – наказ про зарахування за державним замовленням.

Зарахування на навчання за державним замовленням закінчується не пізніше 15 вересня.

Зарахування на контрактній основі

Зарахування проводиться не пізніше ніж через 15 днів після завершення чергової сесії прийому заяв та документів, протягом яких проводиться конкурсний відбір, але не пізніше 30 листопада 2019 року.

Інші умови

Для тих вступників, для яких строки прийому заяв та документів, конкурсного відбору та зарахування на навчання не встановлені, визначаються правилами прийому закладу освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міносвіти хоче стежити за кар’єрою випускників вишів

Надрукувати
мітки:
коментарів