Поділитись:

В Україні можуть збільшити штрафи за відмову пільговикам у проїзді

Вівторок, 04 червня 2019, 18:00
В Україні можуть збільшити штрафи за відмову пільговикам у проїзді

Верховна Рада ухвалила за основу законопроект про збільшення штрафів за безпідставну відмову перевізників у пільговому проїзді в громадському транспорті.

Відповідне рішення підтримав 231 народний депутат, – пишуть Українські Національні Новини. 

Метою проекту закону про внесення змін до статті 133-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за безпідставну відмову у пільговому перевезенні окремих категорій громадян є мінімізація випадків безпідставної відмови водіїв автомобільних транспортних засобів, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності від передбаченого законом пільгового перевезення громадян.

Наразі штраф за відмову в пільговому перевезенні пільговиків становить 136 грн, що дозволяє водіям маршрутних таксі масово відмовляти в пільговому проїзді, зокрема, ветеранам АТО. Законопроект же збільшує штраф до 2 550 грн.

Утім, під час обговорення народні депутати висловили думку, що технічне підвищення штрафів не вирішить проблему, оскільки перевізники не отримують компенсацію за перевезення пільговиків. Тож парламентарі мають розробити і ухвалити комплексний закон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів