Поділитись:

Волинь атакують комарі: що робити (відео)

Середа, 05 червня 2019, 10:00

Дощі і спека провокують на Волині нашестя комарів.

Лучани кажуть, що цьогоріч кількість комах просто аномальна, літають вони не лише вночі, а й під палючим сонцем. Що треба знати, аби вберегтися від укусів, інформують у сюжеті Сфери.ТВ. 

Спеціалісти кажуть, що зараз – найгарячіший сезон для комах, бо наприкінці травня-на початку червня триває їх виплід, тобто з'являються нові особини. Цьогоріч цей процес затягнеться до кінця червня. Але є й інші причини, чому комарів так багато. 

«У нас не проводиться помісна, суцільна дезинсекція. Триває неконтрольований виплід якраз комах», – пояснила керівниця Волинського обласного центру МОЗ України Наталія Янко. 

Раніше Міністерство охорони здоров'я зобов'язувало скроплювати спеціальними засобами людні місця, парки для того, аби комахи так швидко не розмножувалися, зараз це не обов'язково, відтак не проводиться. Людям доводиться захищатись самостійно.

Наталія Янко радить лучанам одягати світлий одяг, сорочки із довгими рукавами, довгі шкарпетки і користуватися спеціальними засобами, які можна знайти в аптеках. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відпочинок на природі: що покласти в аптечку

Надрукувати
мітки:
коментарів