Поділитись:

Луцьк представили в Молдові

Вівторок, 17 травня 2016, 18:44
Луцьк представили в Молдові

Місто Луцьк представили у Молдові.

11-12 травня 2016 року начальник управління туризму та промоції міста, депутат Луцької міської ради Наталія Бунда та начальник відділу збереження культурної спадщини управління культури Луцької міської ради Петро Троневич взяли участь у другому воркшопі проекту "Урбаністичні стратегії в історичних містах, скеровані громадами" (COMUS), реалізованому у співпраці Міністерства культури, Ради Європи і Європейської Комісії.

Про це повідомили в управлінні туризму та промоції Луцька.

Місто Луцьк є одним із трьох міст України (Луцьк, Жовква та Прилуки), що є учасниками цього проекту.

Під час воркшопу представники працювали над Керівними планами пілотних міст, формували Плани дій в рамках проекту, отримували корисні поради від експертів Ради Європи, а також обмінювалися досвідом реалізації проекту у своїх громадах: українських, грузинських, вірменських, білоруських та молдовських міст.

Також учасники воркшопу відвідали місто Сороки (Молдова), яке бере участь у проекті COMUS. На прикладі цього міста, проектні менеджери пілотних міст отримали позитивний досвід Сорок із налагодження тісного контакту між владою та громадою, активною залученістю громади до вирішення міських проблем.

Для Керівного плану Луцька було запропоновано проектну ідею – відновлення площі Ринок: благоустрій площі Ринок, відбудова Ратуші із відкриттям в ній Музею історії міста та Будинку майстрів і створення Центру мультикультурного діалогу.

Луцьк представили в Молдові

Луцьк представили в Молдові

Луцьк представили в Молдові

Довідка: проект COMUS – спільний проект Ради Європи і Європейської Комісії "Урбаністичні стратегії в історичних містах, скеровані громадами", спрямований на розробку інноваційних моделей міського планування, що сприяють розв'язанню практичних проблем в історичних містах.

Проект реалізується одночасно в 6 країнах ініціативи ЄС "Східне партнерство": Україна, Грузія, Молдова, Вірменія, Азербайджан, Білорусь. В основі проекту лежать напрацювання попереднього "Пілотного проекту з реабілітації культурної спадщини історичних міст" (2009-2011).

Проект передбачає комплексну взаємодію органів влади усіх рівнів і місцевих громад з метою покращення існуючого міського середовища невеликих історичних міст, зупинення деградації історичного середовища та заохочення місцевих мешканців до активної участі в процесі прийняття рішень і розробки стратегії розвитку міста.

Надрукувати
мітки:
коментарів