Поділитись:

Як правильно вибирати парасолю: поради волинянам

П'ятниця, 07 червня 2019, 19:33
Як правильно вибирати парасолю: поради волинянам

Погодні умови цього літа  продовжують «радувати» волинян щоденними дощами та зливами. Тому майже завжди треба мати при собі парасольку. 

Парасолька – той незамінний аксесуар, вихід без якого на вулицю може закінчитись «мокрими» наслідками. Однак і парасолі бувають різні, – розповіли у Держпродспоживслужбі Волині і дали декілька порад. 

Залежно від параметрів, за якими відрізняються між собою парасольки, вони діляться на кілька типів. За типом механізму парасолі бувають:

  • автоматичні (закриття і відкриття парасольки повністю автоматизовано);
  • напівавтоматичні (розкриття відбувається після натискання кнопки, закривати потрібно вручну);
  • механічні (розкривати і закривати такі парасольки потрібно вручну).

Залежно від розмірів і компактності, всі моделі поділяються на:

  • парасольки-тростини;
  • складні парасольки.

Якщо для вас головне – міцність і довговічність служби парасольки, тоді ідеальний варіант – парасолька-тростина. При необхідності постійно носити парасольку зі собою і мати можливість покласти її в сумку краще зупинити свій вибір на доладному варіанті.

Надійна основа – запорука якісної парасольки. Визначившись з типом парасольки, саме час уважно вивчити конструкцію. 

Спиці. Загальна кількість спиць в парасольці може коливатися між 6 і 32 штуками. Але не варто думати, що більше число спиць дає більше впевненості в міцності всієї конструкції. Це позначається лише на вазі. Золотою серединою можна назвати парасольки з 16 спицями, вони міцні і витримують сильні пориви вітру. Матеріал, з якого вони виготовлені, також вносить свої корективи в міцність конструкції. Це може бути алюміній, сталь або скловолокно. Найнадійнішим і передовим вважається останній.

Ручка. Вибираючи парасольку, уважно протестуйте ручку. Від того, наскільки зручно вона лежить в руці і з якого матеріалу виготовлена, залежить її практичність і довговічність. Хитка пластмасова ручка швидко відвалиться, причому зробити вона це може в найвідповідальніший момент. А ось дерев'яна буде служити до покупки нової парасольки.

Тканина. Головне завдання будь-якої парасольки – захист від вологи, тому купол не повинен пропускати воду. Це досягається завдяки використанню спеціальних матеріалів:

  • епонж;
  • поліестер;
  • нейлон;
  • поліестер з тефлоновим просоченням;
  • прогумований сатин.

Кожен з цих матеріалів добре справляється з поставленим завданням, і відрізняються вони між собою вартістю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024