Поділитись:

Зеленський сподівається, що Росія відновить контроль над бойовиками ОРДЛО

П'ятниця, 07 червня 2019, 12:20
Зеленський сподівається, що Росія відновить контроль над бойовиками ОРДЛО

Росія втратила контроль над найманцями. Про це свідчать артилерійські обстріли поблизу Новолуганського на Донеччині та інших населених пунктів в ніч проти 7 червня, внаслідок яких двоє українських військових загинули, а восьмеро отримали поранення.

Таке повідомлення з’явилося на сторінці Адміністрації Президента у Facebook. 

«Кричуще порушення мінських угод – застосування артилерії – свідчить щонайменше про часткову втрату управління та контролю над найманцями. Ми сподіваємося, що російська сторона відновить контроль над цими підрозділами», – сказав Володимир Зеленський. 

Президент висловив співчуття родинам загиблих і наголосив, що на дипломатичному рівні Україна й надалі наполягатиме на припиненні вогню та звільненні полонених.

«Обстріли українських військових – очевидна спроба вкотре зірвати процес перемовин щодо припинення вогню. Хоч би хто віддав наказ – Збройні сили України відповідатимуть жорстко та відповідно до ситуації. А на дипломатичному рівні наша позиція про необхідність припинення вогню та звільнення полонених залишиться твердою та незмінною», – заявив Зеленський. 

Своєю чергою заступниця голови Верховної Ради України Ірина Геращенко обуренами такими заявами Президента. Із її слів, таким чином АП у своєму офіційному повідомлення знімає відповідальність з РФ за вбивство українських солдатів, та сподівається, що РФ відновить свій контроль над незаконними бандформуваннями. 

«Йдеться про контроль над окупаційними військами, і Зеленський сподівається, що РФ не піде геть, не забере свою зброю і техніку з української землі, не виведе своїх найманців, а... ВІДНОВИТЬ СВІЙ КОНТРОЛЬ НАД ПІДРОЗДІЛАМИ. Відкрию «таємницю» – в РФ є повний контроль над так званою владою так званих ОРДЛО (окремі райони Донецької і Луганської областей), й 400 км українського кордону», – зазначила Геращенко на своїй сторінці у Facebook. 

Вона чекає від Адміністрації Президента спростувань і вибачень. 

Надрукувати
мітки:
коментарів