Поділитись:

Собак із Ківерців відловлюють до Луцька без повернення назад

П'ятниця, 07 червня 2019, 14:00

Ківерцівська міська рада уклала договір із ГО «Порятунок чотирилапих» про відлов, стерилізацію, вакцинацію безпритульних тварин БЕЗ повернення їх на попереднє місце перебування.

Про це вказано у договорі, який оприлюднений у системі «Прозоро».

Вартість угоди 5600 грн. У ньому йдеться, що мова йде про вісім тварин.

«Конкурент» запитав Богдану Новарчук, яка очолює організацію, куди пропадають тварини, якщо їх не повертають до Ківерців.

«Вони будуть залишатися спочатку в нас після стерилізації, а потім із допомогою волонтерів ми прилаштовуємо їх у родини. Згідно нашого договору агресивні тварини, або невиліковно хворі евтаназуються, маленьких цуценят, кошенят наші волонтери (в даному випадку цуценят) швидко розміщають на ОЛХ і роздають на місцях для роздачі тварин. Про дорослих ми знімаємо відеосюжети телекомпанією «Аверс» та іншим шляхом, яким можна поширити рекламу. Люди приїжджають і вибирають тварин. Не залежно чи це цуценята, чи то дорослі собачки – це тварини, яких ми можемо максимально прилаштувати. Якщо ми приїхали, відловили вісім собачок, ми поки їх не прилаштували, в Ківерці не їдемо. В нас є два міста, з якими ми працюємо без повернення. Це Славута та Ківерці. Це ті міста, які не хочуть категорично повернення тварин, бо у них були страшні інциденти», – прокоментувала Богдана Новарчук.

На питання про те, чи є гарантії, що тварини знову не попадуть на вулиці, очільниця громадської організації зазначила, що щодо кожної тварини є запис у журналі і контроль. Також діє послуга «тварина на місяць», тобто тварина пробує жити в домі волонтера чи нового власника.

Відповідно до даних системи Clarity Project, яке основане на офіційних реєстрах, громадська організація уклала ще кілька договорів по Волинській області щодо відлову тварин. 

14 лютого був укладений договір із Ківерцівської міськрадою на суму в 10500 грн (вартість відлову 700 грн без повернення на місце).

15 лютого із  виробничим управлінням комунального господарства житлово-комунального об'єднання Нововолинської міської ради на суму в 190 000 грн (вартість одного відлову 720 грн з поверненням або без).

19 березня із селом Забороль на суму в 8700 грн (вартість одного відлову 700 грн з поверненням або без).

Транзакції коштів із іншими розпорядниками можна прослідкувати через портал Міністерства фінансів E-Data. Нижче наведені дані із грудня 2018 по червень 2019 року.

Довідково:

Громадська організація заснована 1.03.2018 року. Зареєстрована у житловому будинку по вулиці Дружби Народів у Луцьку. Місце провадження господарської діяльності: Луцький район, с. Рованці, вул. Європейська, 16. Її засновниками є Богдана Новарчук, Валентина Громова та Вікторія Волянік. До діяльності «Порятунку чотирилапих» Новарчук очолювала КП «Ласка». Зоозахисники вимагали її звільнення з посади, нині підприємство очолює Наталія Рудь.

Громадську організацію підозрювали у порушені правил поводження з тваринами волонтери Луцька. Вони навіть написали петицію. Вони звинувачували саме діяльність організації у збільшенні кількості безпритульних тварин у місті.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів