Поділитись:

У Києві хочуть збудувати горизонтальний хмарочос

Субота, 08 червня 2019, 03:45
У Києві хочуть збудувати горизонтальний хмарочос

Архітектурне бюро ZOTOV&CO презентувало концепцію IT-парку Generation, який може з'явитися на півострові Собаче гирло, що знаходиться на Оболоні у Києві.

Про це повідомляє Pragmatika.

Архітектори хочуть розмістити на півострові витягнуту будівлю в формі паралелепіпеда довжиною близько 700 м та шириною 39 м. Щоб конструкція не виділялася на місцевості, вона має бути невисокою – 12 м (це приблизна висотність історичної забудови Києва та висота рослинності на півострові). Аби в будівлі завширшки майже 40 метрів було достатньо природнього освітлення, студія запропонувала зробити зенітний ліхтар. Крім того, в споруді передбачені два отвори для проходу крізь неї.

У так званій "голові" будівлі (на півночі) має знаходитися площа для проведення масових заходів. У цій частині передбачено напівпрозорий мультимедійний фасад. Фасади житлових блоків мають бути оснащені підйомними системами фасадних жалюзі.

За кольоровою палітрою IT-парк Generation не має виділятися на місцевості. 

В публічній частині будівлі мають бути офісні приміщення, освітні заклади (ІТ-академія, школа, дитсадок), готель, спортивна зону (басейн та спортзал). Житловий блок передбачає підземний паркінг та комфортабельні квартири. Внутрішньо будівля буде складатися з трьох типів юнітів, які забезпечуватимуть варіативність та гнучкість проекту.

ZOTOV & CO пропонує використовувати з користю також площу даху: там хочуть розмістити сонячні батареї, влаштувати сади чи городи або обладнати спортивний майданчик.

У Києві хочуть збудувати горизонтальний хмарочосУ Києві хочуть збудувати горизонтальний хмарочос

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів