Поділитись:

Російські неправдиві повідомлення заробляють мільйони у YouTube – дослідження

Понеділок, 10 червня 2019, 04:37

Мільярди переглядів та мільйони доларів надходжень від продажу реклами отримують канали, що поширюють російську дезінформацію у YouTube. Світло на діяльність російських каналів YouTube​ пролило дослідження вашингтонського аналітичного центру Omelas.

Про це повідомляє Голос Америки з посиланням на Reuters.  

Серед неправдивих повідомлень, що поширювались у YouTube, такими каналами, як "НТВ" та "Росія–24" є, наприклад, історія про те, що американський політик покривав незаконну торгівлю людськими органами, або про економічний провал Скандинавських країн.

Разом 26 каналів отримали 9 мільярдів переглядів з січня 2017 року до грудня 2018 року, йдеться в дослідженні. Ще 24 російські канали, які прямо не пов'язані з дезінформацією, отримали 4 мільярди переглядів. За оцінками дослідників, Росія могла отримати від 7 до 32 мільйонів доларів рекламних надходжень, якщо надходження розподілялись за стандартною формулою YouTube.

YouTube інформує глядачів, якщо той чи інший канал спонсується державою, однак, часто позначає такі канали з затримкою.

"Ми не ставимось до державних каналів ЗМІ інакше, ніж до інших каналів у питанні монетизації, якщо вони дотримуються наших інших правил", – говорить речник YouTube Алекс Красов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кожен п’ятий українець за кермом «залипає» у смартфон

Надрукувати
мітки:
коментарів