Поділитись:

У Луцьку оголосили війну борщівнику

Понеділок, 10 червня 2019, 16:10
У Луцьку оголосили війну борщівнику

У Луцьку боротимуться із борщівником Сосновського та амброзією полинолистою.

Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Григорій Пустовіт. 

Отож, керівники підприємств, установ та організацій міста усіх форм власності, власники та користувачі земельних ділянок мають провести обстеження. Якщо небезпечні бур’яни знайдуть, тоді вони мусять їх знищити шляхом систематичного скошування до періоду цвітіння і не пізніше 2-3 тижнів після першого скошування, підрізування коренів на глибині 5-10 см або методом хімічного обробітку із застосуванням пестицидів, зареєстрованих у переліку пестицидів дозволених до використання в Україні.

Житлово-комунальним підприємствам № 2, 3, 7, 11, Луцькій житлово-експлуатаційній конторі № 8 житлово-будівельних кооперативів, товариству «М.Ж.К.» ЛТД, об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків, будинковим комітетам, житлово-будівельним кооперативам наказали не допускати забур’янення в межах прибудинкових, власних та закріплених територій, при виявленні небезпечних бур’янів забезпечити їх знищення.

Комунальне підприємство «Парки та сквери м. Луцька», Луцький спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування періодично обстежуватимуть загальноміські території парків, скверів, міських кладовищ, які закріплені за доглядом, а при виявленні небезпечних рослин забезпечать їх знищення для недопущення травмування людей.

Відділ екології періодично проводитиме огляди територій водоохоронних зон річок, об’єктів природно-заповідного фонду, які розташовані в межах міста Луцька задля виявлення осередків поширення небезпечних для здоров’я людей бур’янів та вживати заходів для їх знищення.

Також державна екологічна інспекція у Волинській області здійснить контроль за станом забур’янення прилеглих до міста земель Луцького та Ківерцівського районів, а власників та користувачів земельних ділянок змусять вжити заходів з ліквідації ареалів поширення небезпечних та карантинних бур’янів задля запобігання поширенню та розмноженню небезпечних рослин.

А за допущене забур’янення територій штрафуватимуть муніципали. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів