Поділитись:

В Україні розпочався тиждень благодійної здачі крові

Понеділок, 10 червня 2019, 17:40

Якщо ж ви постійно плануєте здати кров, але поки що не наважилися це зробити, є хороша нагода здати кров вже цього тижня. Сьогодні розпочинається тиждень благодійної здачі крові до Світового дня донора.

Про це йдеться на сторінці в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун в мережі Facebook.

В Україні близько 70 % донорів здають кров лише один раз. Цього недостатньо, щоби забезпечити потребу та допомогти всім, кому потрібна кров. Кожна здача крові дуже важлива, а будь-яка група крові потрібна щодня.

Відповідно до рекомендацій ВООЗ, кількість донацій донорської крові на рік має бути не менше 1,3 мільйона. Україна відстає у 2,5 раза – за 2017 рік в нас відбулася лише 571 тисяча донацій. 

Для покращення ситуації в Україні розробили Стратегію розвитку національної системи крові. Це план дій, який допоможе вивести нашу систему крові на кращі показники, раціональніше використовувати ресурси та забезпечити рівний і своєчасний доступ до якісних та безпечних компонентів донорської крові для всіх, хто цього потребує.

Ще одне важливе завдання – зробити донорство популярним в країні. Сьогодні кожен охочий може допомогти популяризувати культуру донорства і долучитися до порятунку життів. Здавайте кров та впродовж тижня публікуйте в соцмережах свої фотографії з хештегом #яДонор або #яДонорка.

А ще ви можете встановити класну рамку на своєму фото у Facebook. Навіть якщо ви здавали кров лише раз у житті чи робите це регулярно – важливо ділитися будь-яким досвідом з іншими, щоби більше людей долучалися до культури донорства та розуміли, що це дуже важливо.

Як діяти, якщо ви хочете здати кров:

Бути донором не лише круто та важливо, але й корисно для здоров’я. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів