Поділитись:

На Волині не всі виборчі комісії отримали необхідну техніку (фото)

Понеділок, 10 червня 2019, 14:55

У Волинській області не усі окружні виборчі комісії станом на проведення перших засідань забезпечені необхідною технікою для роботи. В окремих ОВК залишаються прогалини в питанні матеріально-технічного забезпечення ще станом на 7 червня 2019 р.

Про це спостерігачі ОПОРИ дізналися від представників окружних виборчих комісій на Волині.

Округ №19

Окружна виборча комісія в одномандатному виборчому окрузі №19 забезпечена для роботи необхідним приміщенням та технікою. Затвердила графік роботи з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00, у суботу та неділю з 9:00 до 13:00. Графік роботи можна одразу побачити на дверях приміщення ОВК.

Прокоментувала стан матеріально-технічного забезпечення окружної виборчої комісії секретар ОВК Наталія Лук’янчук («Єдина Родина»):

«Ми забезпечені комп’ютерами, принтерами, уже маємо факс. Всі все нам уже привезли. Залишився тільки Нововолинськ, але обіцяли завтра привезти».

Округ №20

Неоднозначна ситуація з матеріально-технічним забезпеченням окружної виборчої комісії в одномандатному виборчому окрузі №20. Через відсутність голови комісії («Інтернет партія України»), який не з’являвся уже на двох засіданнях, окружна виборча комісія ще не отримала кошти з Держбюджету для здійснення своєї діяльності.

«Необхідною для роботи оргтехнікою нас забезпечили. Але відсутній голова виборчої комісії. Поки не буде у нас голови – у нас не буде і грошей», – пояснив секретар виборчої комісії Святослав Гніровський («Правий сектор»).

За словами заступника голови ОВК Ольги Палій («Опозиційний блок»), технікою виборча комісія переважно забезпечена.

«Технікою нас забезпечили. Два принтери у нас є, п’ять комп’ютерів, факс. Наразі нам цього вистачає. Пізніше, перед виборами нам ще довезуть комп’ютер. Завтра має бути системний адміністратор, все нам попідключає. Залишається тільки проблема з телефоном», – розповіла Ольга Палій.

Представник ОПОРИ також звернувся до голови Горохівської районної державної адміністрації Юлії Гринчук з питанням, чи забезпечили органи місцевої влади ОВК усім необхідним для роботи. 

«Вони забезпечені приміщенням, комп’ютерною технікою. Також виділяються кошти з Державного бюджету на інші потреби. Тому проблем з забезпеченням виникнути не може», - розповіла Юлія Гринчук.

Округ №21

Продовжують звозити з районів техніку та меблі, необхідні для роботи ОВК, і в одномандатному виборчому окрузі №21 з центром у м. Ковель. Про стан матеріально-технічного забезпечення окружної комісії 7 червня 2019 р. спостерігач ОПОРИ поспілкувалась з головою ОВК Надією Корнієвською (ВО «Батьківщина»):

«На сьогоднішній день відповідно до розпоряджень РДА нам передали необхідну техніку для роботи тільки з Ковельського району. З Ратнівським районом зв’язку ще не було. Старовижівський та Шацький райони все необхідне ще не довезли через брак транспорту. Ковель має ще довезти нам стільці. Крім того, нам ще не підключили зв’язок, але це вже не від них залежить».

Округ №22

Окружна виборча комісія в одномандатному виборчому окрузі №22 розпочала роботу вчасно, отримала необхідне для роботи приміщення та техніку. Біля приміщення ОВК є вивіска. В коридорі міститься дошка оголошень, де оприлюднюються прийняті постанови та рішення.

6 червня спостерігач ОПОРИ звернувся до секретаря окружної виборчої комісії в одномандатному виборчому окрузі № 22 Марії Парфенюк («Україна Майбутнього») з проханням прокоментувати стан матеріально-технічного забезпечення ОВК.

«Окружна виборча комісія забезпечена необхідною комп’ютерною технікою. Нам надані для роботи приміщення. Також додатково буде виділено кабінет бухгалтерії. Проблем з матеріально-технічним забезпеченням на сьогоднішній день у нас немає», – розповіла Марія Парфенюк.

Округ №23

В одномандатному виборчому окрузі №23 з центом в смт Маневичі питання з технічним забезпеченням також поступово вирішується. В комісії запевняють, що для поточної роботи усе необхідне є.

Про стан матеріально-технічного забезпечення розповів спостерігачеві ОПОРИ голова окружної виборчої комісії Петро Мандзюк («Об’єднання «Самопоміч») під час чергового засідання:

«Робочі комп’ютери у нас є, є два принтери. Питання залишається ще з одним принтером – Любешівський район має забезпечити, але це тимчасово. Це питання вирішиться».

Зазначимо, що представники ОПОРИ станом на 7 червня внесли подання про реєстрацію спостерігачів до усіх ОВК. У трьох округах - № 19, №22 та №23 спостерігачів уже встигли зареєструвати. Втім, посвідчень спостерігачам жодна комісія не видала. Як розповідають представники ОВК, наразі відсутні бланки посвідчень, які ще не встигли надрукувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів