Поділитись:

На Волині підприємець продавав небезпечну техніку

Понеділок, 10 червня 2019, 16:50
На Волині підприємець продавав небезпечну техніку

Під час проведення планової перевірки в одного із розповсюджувачів електрообладнання на Волині працівники ГУ Держпродспоживслужби знайшли техніку, на яку не було нанесено знак відповідності технічним регламентам. 

Про це інформує прес-служба управління на Волині. 

На електрообладнанні та його пакуванні відсутня інформація про виробника продукції та імпортера, зокрема власне найменування, адреса, зареєстрована торговельна марка (знак для товарів і послуг). Не вказано дату виготовлення. Маркування продукції та супроводження інформацією про безпечність складено з порушенням закону щодо порядку застосування мов.

Зразок продукції відібрали для проведення відповідної експертизи (випробування) щодо безпечності електричного та електронного обладнання. На підставі одержаного від випробувальної центру ДП «Рівнестандартметрологія» протоколу випробувань встановлено, що продукція (тепловентилятор ТМ «ASTI» FAN HEATER AFH-21 A, 230 В, 2000 Вт, до 55 м куб., 1000/2000 Вт) визнана такою, що не відповідає вимогам. На підставі розробленого органом ринкового нагляду сценарного плану ймовірності виникнення ризику, що може становити продукція встановлено, що тепловентилятор ТМ «ASTI» FAN HEATER при його використанні становить середній рівень загрози. 

Підприємцю обмежили надання продукції на ринку до усунення формальної невідповідності, що вже виконали. Також підприємця оштрафували на 2,5 тис. гривень, а також  змусили заплатити витрати, пов'язані з проведенням експертизи, – 4 693,09 грн. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів