Поділитись:

ГОЛА ПРАВДА: БОМБезний Луцьк, паніка і сотня "замінованих" будівель

Понеділок, 10 червня 2019, 15:45

Ну не так, щоб настільки, але трохи сцикотно… За тиждень надійшла майже сотня повідомлень про мінування найважливіших та найвелелюдніших місць Луцька.

Люди бідкаються. Про це говорять за сусідніми столиками у кафе, у тролейбусах та чергах у магазинах. І тому я вирішила зробити блог, аби трішки пояснити, що відбувається у місті та як на це реагувати.

Я Галина Падалко і ви дивитесь мій авторський гострополітичний блог “Гола Правда” для ІА "Конкурент".

Вже який день місто знаходиться під суцільним терором – повідомлення про замінування сипляться, як обіцянки команди Зеленського перед виборами. Інформація про небезпеку вибухів надходять у Вінницьку, Одеську, Харківську, Хмельницьку, Криворізьку та Черкаську області.

Національна поліція з'ясувала, що сервери, з яких надходять навязливі повідомлення, знаходяться в Росії. І поки немає підстав вважати це неправдою.

Поліція та вибухотехнічні групи працюють в поті чола, їздять від одного місця до іншого, людей евакуюють. Через деякий час оголошують, що замінування виявляється фейковим. І всі розходяться на свої місця.

Так дивним чином за останні дні понад 200 об'єктів у Росії, в тому числі будівля Держдуми, були оголошені замінованими. Так цікаво співпало!

Практика показує, що з Росією можна діяти лишень їхніми ж методами – роблячи "атвєтки дзеркалочкою”.

Постає логічне питання: чи можемо ми ігнорувати подібні повідомлення?

Держструктури реагуватимуть на всі повідомлення такого характеру, тому що наша безпека – це їх прерогатива. Ігнорувати нічого не можна. І до кожного такого замінування потрібно підходити серйозно, тому що коли ті, кому вигідний такий терор, побачать, що ми розслабилися, одне з попереджень може виявитись не фейковим.

Для чого це все робиться?

Передусім, щоб нагнати страху та паніки у маси.  

Люди переймаються цією ситуацією і дуже налякані. Що буде з ними, з їх близькими та майном? Що у випадку евакуації з лікарень робити з прооперованими? Не переймайтесь! Лікарі, які роблять операції, не кидатимуть пацієнтів та й на асфальті народжувати під пологовим ніхто не буде.

Ще такі історії можуть бути пов'язані з прийдешніми виборами, і нам слід чекати подібних повідомлень про замінування виборчих дільниць.

По-друге, аби розпорошити увагу поліції та пожежників, які змушені їздити на фейкові виклики, а не займатись реальними справами!

Третім аспектом є економічні наслідки. Ви можете собі уявити, скільки грошей втрачає за кілька годин простою цілий торговий центр "Порт Сіті" чи завод, який не працював цілий день, чекаючи на опергрупу?!

Є ще один нюанс, на який може вплинути безпосередньо міська влада, – це програма “Безпечне місто”, яку почав ще покійний мер Микола Ромнюк, і яку вперто не хоче продовжувати теперішня влада, не вважаючи безпеку своїм пріорітетом, чи, можливо, тому що не ті компанії виграють тендери.

Нещодавно меценат Андрій Покровський пожертвував півмільйона особистих коштів на ситуаційний центрза що був жорстко обкиданий лайном провладними ЗМІ. Але це вже зовсім інша, не менш цікава історія, яку ви можете подивитись у одному з попередніх моїх блогів. Але, якщо коротко, то наявність системи камер по місту виконувала б превентивну функцію і точно збільшила б відсоток розкриття подібних злочинів. 

Пам'ятаєте цю жорстку ситуацію, коли у центрі мирного Луцька польське консульство обстріляли з гранатомету? Винних досі не знайдено. Були б камери – це зробити було б набагато легше.

Але насправді, навіть соромно про це говорити, Луцьк залишається чи не єдиним обласним центром, де немає систем безпечного міста І загалом, відверто кажучи, те, що вже давно мало б бути впровадженим, стало фактично неактуальним з появою нових технологій, які базуються на штучному інтелекті.

Люди бідкаються, а влада навіть не розводить руками...

Якщо керівники міста, які повинні бути лідерами громади, чхають на психологічний стан і паніку лучан, не роблячи ніяких заяв, то я це зроблю за них!

Любі лучани, зберігайте спокій, робіть свою роботу та слідуйте вказівкам поліцейських, якщо вже і вас торкнулась ця неприємна ситуація! Все буде добре!

Якщо ви хочете знати більше, то дивіться випуск "Протилежного погляду" – "Замінований" Луцьк. Чи безпечно жити в місті?".

До речі, правоохоронці надали ексклюзивно текст листа погрози, який ми зачитали у студії – вам буде точно цікаво!

Шерте це відео, аби якомога більше людей подивились його і заспокоїлись!

Все буде добре! Прорвемось, і правда буде голою! Я – Галина Падалко! Па-па!

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У СПЕЦТЕМІ: Замінування у Луцьку

Надрукувати
мітки:
коментарів
04 березня 2024
02 березня 2024
25 січня 2024
10:05
20 січня 2024
10:28
19 січня 2024
11:26
18 січня 2024
15 січня 2024
10 січня 2024
18 грудня 2023
14:41