Поділитись:

На Волині зросла сплата єдиного внеску

Вівторок, 11 червня 2019, 09:14
На Волині зросла сплата єдиного внеску

Упродовж січня-травня 2019 року волинські працедавці спрямували на соціальні потреби 1 мільярд 726,5 мільйона гривень єдиного внеску. Це на 304 мільйони гривень більше проти аналогічного періоду торік.

Ріст сплати єдиного внеску, що фіксують в області з початку року, зумовлений як підвищенням стандартів оплати праці, так і низкою заходів роз’яснювального та контрольно перевірочного характеру з боку фахівців ДФС та Держпраці, – констатують в ГУ ДФС у Волинській області.

«Насамперед варто подякувати представникам соціально відповідального бізнесу, що сумлінно виконує свої зобов’язання перед державою та дотримується вимог трудового і податкового законодавства. Завдяки такій позиції працедавців держава має кошти для фінансування соціальних програм, а громадяни – легальні та гідно оплачувані робочі місця. Разом з тим, якісне опрацювання інформації, скоординовані зусилля фахівців ДФС та Держпраці в питанні денітізації ринку праці – теж серед передумов суттєвого збільшення надходжень єдиного внеску. За підсумками п’яти місяців 2019 року – це плюс 21,4 відсотка до аналогічних показників минулого року», – зазначає в.о. начальника ГУ ДФС у Волинській області Ольга Ліщинська.

Виконувач обов’язків керівника волинських фіскалів наголосила, що саме територіальні органи ДФС здійснюють системний моніторинг показників оплати праці, вживаючи в межах компетенції комплекс заходів з тим, щоб переконати працедавців не ігнорувати законодавчі вимоги.

Разом з тим в Головному управлінні ДФС у Волинській області наголошують: лише легальне працевлаштуванням дозволяє громадянам отримувати соціальні виплати у випадку втрати працездатності та безпосередньо впливає на пенсійне забезпечення в майбутньому, а також призначення субсидій на оплату комунальних послуг. Отож, кожне офіційне робоче місце не лише гарантує соціальний захист найманому працівнику, а сприяє наповненню бюджетів.

Надрукувати
мітки:
коментарів