Поділитись:

Депутати-"ляшківці" не хочуть парковки в центрі Луцька?

Середа, 18 травня 2016, 14:46
Депутати-

Депутати Луцької міської ради від партії Олега Ляшка Костянтин Петрочук та Сергій Була виступили проти облаштування парковки поблизу басейну на проспекті Грушевського в Луцьку.

Як розповів заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця 18 травня під час засідання виконкому, ТзОВ "Проміньпарксервіс" пропонує облаштувати парковки поблизу басейну, що на проспекті Президента Грушевського. Він зазначив, що наразі біля басейну відсутнє місце для паркування.

ТзОВ "Проміньпарксервіс" пропонує інвестувати кошти в парковку, якою користуватимуться відвідувачі басейну, на наступних умовах: якщо у "Промені" будуть відбуватися масові заходи, то відвідувачі комплексу теж матимуть можливість паркувати на майбутній парковці свій транспорт.

"Місто отримає парковку, бо машини зараз паркуються на тротуарах, та й кількість відвідувачів досить велика – у час пік до ста людей. Ділянка залишається у власності громади і я не бачу тут ризиків", – сказав Юрій Моклиця.

Депутати від партії Олега Ляшка Костянтин Петрочук та Сергій Була почали критикувати проект рішення, буцімто інвестор знищить зелену зону біля басейну.

"У понеділок була зустріч представника забудовника з керівництвом басейну. Вони погодили 20 паркомісць і частина спортивного майданчику з гумовим покриттям залишиться. Стосовно дерев, то жодним планом не визначено, що це зелена зона. Там буде зрізано 15 дерев, і цю кількість зелених насажджень компенсують. Тобто поруч будуть посаджені нові дерева", – сказав Юрій Моклиця.

Представник ТзОВ "Проміньпарксервіс" Андрій Маруняк також запевнив членів виконкому, що з керівництвом басейну все домовлено, і місце для спортивного майданчика залишається. Всю документацію виготовлятимуть на замовлення спортивної школи.

"Там однозначно необхідна парковка. Адже ті, хто приїздить, паркується на тротуарі. На території, яку просить інвестор під парковку, десять років було літнє кафе, де продавали пиво", – сказав Тарас Яковлев.

Член виконкому Михайло Щур зауважив, що були слушні зауваження, однак немає гарантій, що після війни роботу кафе, де розливатимуть алкоголь, знову не відновлять.

Врешті члени виконкому рішення не підтримали. Після цього депутат Сергій Була вигукнув: "Дякую". Це обурило Луцького міського голову Миколу Романюка.

"За що ви дякуєте? Давайте не грайте "кіна" і не піартеся", – сказав мер депутату.

Потім Микола Романюк повідомив, що питання про облаштування парковки біля "Променя" виноситимуть на виконком повторно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКУ НА ПРОСПЕКТІ ПРЕЗИДЕНТА ГРУШЕВСЬКОГО ХОЧУТЬ ОБЛАШТУВАТИ ПАРКОВКУ

Надрукувати
мітки:
коментарів