Поділитись:

Волинянам пояснили, як правильно і безпечно засмагати

Середа, 12 червня 2019, 19:32
Волинянам пояснили, як правильно і безпечно засмагати

Коли настало літо, у нас з’явилася можливість засмагати без допомоги соляріїв чи інших додаткових засобів.

Більшість людей вважають, що сонце шкодить нашій шкірі. Якщо цілий день провести під сонцем без будь-якого захисту, то, звичайно, воно може нам нашкодити, та якщо ви знаєте, як правильно засмагати, якщо ви будете приймати сонячні ванни з обережністю, тоді вони навпаки будуть тільки сприятливо на вас впливати, – наголосили у Волинському обласному центрі громадського здоров'я. 

Насправді вчені довели, що ультрафіолетові промені в помірній кількості позитивно впливають на організм людини. Коли людина приймає сонячні ванни, вона насичує організм вітаміном D. Цей вітамін зміцнює кістки, мускулатуру людини, поліпшується кровообіг і обмін речовин. Крім цього, ультрафіолет допоможе вам позбавитися від прищів, вугрів і грибка.

Як правильно засмагати

Засмага – це завжди буде модно і красиво. Вона надає шкірі красивий відтінок і до того ж насичує її корисним вітаміном. Щоб отримати бронзову засмагу, необхідно знати, як правильно засмагати. Постарайтеся дотримуватися таких правил:

Вибирайте правильний спосіб засмаги

Коли настало літо, то, звичайно ж, найкращим способом для отримання гарної засмаги є сонце. Але є такий час року або погода, коли ви не зможете засмагнути, тоді саме час звернутися в солярій. Якщо ви хочете мати бронзовий загар цілий рік, необхідно скористатися соляріями.

Зволожуйте шкіру.

Перед тим, як почати засмагати, вам необхідно приготувати вашу шкіру до цієї процедури. Спочатку потрібно її добре зволожити, тоді засмага ляже краще. Тож прийміть душ, сполосніться, добре потріть шкіру мочалкою, або скористайтеся скрабом для тіла, щоб відлущити стару шкіру. Потім нанесіть сонцезахисний крем. Також через кожні 30 хвилин на сонці необхідно випивати по склянці води. Коли ви довго перебуваєте на сонці, то час від часу можете поплавати в морі або басейні. Це так само допоможе вам зволожитися.

Використовуйте сонцезахисний крем.

Якщо ви захочете просто полежати на пляжі і не будете наносити захисний крем, то у вас можуть з’явитися опіки. Підберіть відповідний для вашої шкіри крем. Якщо у вас світла шкіра, використовуйте крем з високим рівнем захисту. Та й навіть якщо у вас смаглява шкіра, або ви вже маєте помітну засмагу, то вам все одно потрібно використовувати сонцезахисний крем з рівнем захисту не менше 15. Щоб був хороший ефект, необхідно нанести крем за 30 хвилин до прийому сонячних ванн. Якщо ви запланували йти плавати, то після плавання обов’язково нанесіть ще раз крем, або спочатку використовуйте водостійкий сонцезахисний крем. Не забудьте і про губи. Обов’язково спочатку нанесіть на губи безбарвну помаду або спеціальний бальзам. Якщо раптом ви помітили якісь почервоніння на шкірі – це ознака того, що ви обгоріли. У таких випадках вам відразу необхідно сховатися в тіні, інакше це може серйозно пошкодити шкіру.

Позбавтеся від бретельок

Якщо ви засмагаєте в купальнику, можуть залишитися сліди від бретельок. Погодьтеся, не дуже красиво виглядатиме засмага, якщо у вас будуть білі смужки на видних місцях. Щоб уникнути візерункової засмаги постарайтеся знімати зайві стрічки, бретельки, шлеї. Або надягайте купальник, який не має бретелей. Тоді ви матимете рівний і красивий загар.

Проводьте час в русі

Коли ви приймаєте сонячні ванни, то краще за все систематизувати цей процес. Щоб у вас з’явилася бронзова засмага, ви повинні систематично кожні 20 хвилин перевертатися. Приділіть особливу увагу тим місцям, куди сонечку важко дістатися: пахви, внутрішня частина рук. Якщо ж вам набридло проводити більшу частину часу лежачи, то цей процес можете поєднати з пробіжкою або ходьбою. Так ви зможете не тільки отримати красиву бронзову засмагу, а й підтягнути тіло.

Подбайте про очі

Під час прийняття сонячних ванн необхідно захистити від опіків не тільки тіло, а й очі. На жаль, у цій ситуації сонцезахисні окуляри вам не допоможуть. У вас може залишитися слід від них. Найкраще надіньте капелюх або кепку, а повіки намажте сонцезахисним кремом. Після того, як ви закінчите засмагати, варто зволожитися, прийняти душ і намазатися лосьйоном, який містить алое. Такий лосьйон заспокоїть шкіру, до того ж він допоможе зберегти гарну засмагу і вбереже від відлущування і пересушування шкіри. І найголовніше, коли ви йдете засмагати, не варто робити макіяж. Він закупорить шкірні пори, і до того ж у вас можуть з’явитися різні запалення.

Правильний час для засмаги

Дерматологи дуже часто попереджають нас, що днем досить небезпечно засмагати. Але, на жаль, багато людей не прислухаються до цих порад і продовжують засмагати в небезпечні години. І це найбільша помилка! Якщо ви не хочете ризикувати і доводити вашу шкіру до згубних наслідків, то варто дотримуватися правильних годин для прийняття сонячних ванн.

Треба пам’ятати, що привчати шкіру до сонця необхідно поступово. Дайте вашій шкірі адаптуватися. Тому найперші дні впродовж трьох днів з самого ранку треба засмагати по 10-20 хвилин. Саме вранці сонячні промені ще не активні, а повітря не нагрілося. Тому кращий час для засмаги вважається з 7:00 до 11:00. Також ви можете прийти на пляж і засмагати у вечірній час після 16:00. У цей період сонце вже не таке активне і вам воно не зашкодить. Після першого прийому сонячних ванн можете поступово збільшувати час. Тобто в наступні сім днів можете засмагати до 1 години.

Як засмагнути швидко?

Якщо ви хочете за тиждень отримати гарну засмагу, то ефективний спосіб – це їхати на море. Всім відомо, що саме на пляжах біля моря виходить гарна засмага. Це відбувається завдяки тому, що сонячні промені відбиваються у воді і це підсилює їхній вплив, а значить, ви зможете засмагнути значно швидше, навіть під час купання ви зможете отримати засмагу. Для посилення засмаги після купання вам потрібно постояти на сонечку мокрим. У цьому випадку засмага ляже на вас швидше, але і шанси обгоріти теж збільшуються. Тому використовуйте водостійкий сонцезахисний крем.

Фруктова дієта для гарної засмаги

Також гарна засмага залежить від того, що ми вживаємо в їжу. Фахівці радять: щоб швидко отримати шоколадну засмагу, вам необхідно перед прийняттям сонячних ванн випити склянку свіжовичавленого соку з абрикосів і моркви. Найсильніший природний активатор засмаги вважається бета-каротин. Завдяки цьому вітаміну посилюється вироблення меланіну, який і дає шкірі темний відтінок. Якщо ви будете щодня вживати помаранчеві і червоні фрукти, як-от морквина, абрикос і персики, то ваша засмага стане більш красивою і м’якою. Ви можете урізноманітнити раціон, вживаючи диню, кавун, яблука і груші, оскільки в цих фруктах також міститься бета-каротин. Після того, коли ви отримали перший шар засмаги, можете користуватися кремами, які підсилюють засмагу. Такі креми мають позначку «тингл». Вони стимулюють загар, зволожують шкіру і запобігають появі опіків.

Засмагати – це не тільки красиво, але й корисно! Сонце дає оздоровчий ефект всьому тілу. Фахівці стверджують, що ті люди, які живуть в місцях, де сонце радує теплом цілий рік, мають рівну і м’яку шкіру. Вони мають білосніжні зуби, у них не ламаються кістки і вони рідко хворіють на простудні захворювання. Після отримання засмаги ваш імунітет стає більш стійким. Бажано, щоб кожне літо ви їздили кудись відпочивати і засмагали на сонечку. По-перше, ви добре відпочинете, а по-друге, у вас буде відмінне самопочуття, ви наберетеся сил на цілий рік і до того ж отримаєте красиву бронзову засмагу. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024