Поділитись:

В Україні почав працювати автобусний лоукостер FlixBus

Середа, 12 червня 2019, 02:15
В Україні почав працювати автобусний лоукостер FlixBus

В Україні почала працювати німецька транспортна компанія Flixbus.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Як зазначив міністр, Україна стала першою державою поза межами ЄС, після США, де ця компанія розпочала роботу. 

"Найбільший і найдешевший автобусний перевізник Європи FlixBus в Україні! Квитки від 5 євро вже наявні он-лайн!", – написав міністр Омелян.

Як пише Liga.net, компанія заснована в 2013 році в Берліні. Flixbus має найбільшу в Європі автобусну мережу перевезень: понад 2000 населених пунктів в 29 країнах, включаючи Україну. Щодня виконує близько 350 000 рейсів між європейськими містами з інтервалом в 30 хвилин. У 2018 році перевезла 45 млн пасажирів.

Фішка FlixBus в бізнес-моделі, яка чимось нагадує Uber: у компанії немає жодного власного автобуса, а офіси Flixbus грають роль мозкових центрів.

Як правило, Flixbus працює на місцевих ринках у партнерстві з регіональними автобусними компаніями. Вони мають загальну систему продажу квитків та загальний бренд. Flixbus і партнери (всього їх близько 300) ділять між собою не тільки доходи, а й збитки.

Перші рейси з України FlixВus запустив в 2016 році. У березні 2017-го було зареєстровано ТОВ "Фліксбус Україна" з офісом в Мукачево. В кінці року компанія запатентувала в Україні торгову марку FlixВus.

З 2018 року основний партнер компанії в Україні – перевізник EuroClub. Зараз він продає щомісяця 4000 місць на 5 лініях в Австрію, Німеччину і Польщу. Це приблизно 20 заповнених автобусів. Поки вони не брендовані в фірмовий зелений колір. Частина автобусів нових партнерів, яких компанія зараз шукає в Україні, FlixВus обіцяє пофарбувати в спеціальну "українську" ліврею.

Зараз проект доступний в п'яти українських містах: Києві, Львові, Рівному, Житомирі та Ужгороді. На прес-конференції 11 червня FlixВus заявила про посилення присутності. У 2019 стартують рейси з трьох нових міст: Дніпра, Харкова, Одеси.

Внутрішні рейси за маршрутом слідування, наприклад, з Харкова і Дніпра через Київ до Львова, планують відкрити до кінця року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні можуть повністю зникнути маршрутки: коли і чого чекати

Надрукувати
мітки:
коментарів