Поділитись:

Позови вже нічого не вирішують, – Савченко про суди з Волиньрадою

Середа, 12 червня 2019, 12:30

Звільнений голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко  заявив, що судився з Волиньрадою через "певну несправедливість" та "порушення процедури". 

Про це стало відомо у середу, 12 червня. 

"Ми подавали в суд не для того, щоб щось показати обласній раді, а для того, щоб заблокувати частину бюджету. Якщо пам'ятаєте, основне питання полягало в перинатальному центрі (депутати зняли кошти, необхідні для добудови центру). Тепер є певні проблеми з його запуском, оскільки ми були відкинуті на квартал назад. 17 мільйонів гривень – це великі гроші", – сказав він. 

"Позови вже нічого не вирішують, ніяких амбіцій зверху не було та нема. Була певна несправедливість та порушення процедури, я був змушений звернути на це увагу", – резюмував він. 

Нагадаємо: 20 грудня на сесії обласної ради голова бюджетної комісії Ірина Вахович повідомила про зміни до проекту бюджету на 2019 рік, в яких було запропоновано зняти гроші з перинатального центру та направити їх на інші потреби. Ірина Михайлівна пояснила цю бюджетну ротацію тим, що все одно в перинатальному центрі немає стільки працівників, щоб використати ці кошти, а коли штат доукомплектують новими працівниками, депутати повернуть 17 мільйонів медикам в разі, якщо за підсумками першого півріччя буде перевиконання бюджету. 

Голова ОДА Олександр Савченко категорично заперечив проти такої пропозиції, бо право формувати проект бюджету та вносити його на розгляд депутатів відповідно до законодавства має винятково облдержадміністрація. Тому виносити на голосування проект, який самовільно відкоригували депутати – це порушення законів України. 

Тому ОДА подала позов до суду про скасування рішення Волинської обласної ради про обласний бюджет на 2019 рік. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів