Поділитись:

Волинські громади отримали майже 170 мільйонів гривень від плати за землю

Середа, 12 червня 2019, 15:02
Волинські громади отримали майже 170 мільйонів гривень від плати за землю

Упродовж січня-травня 2019 року громади Волині отримали в розпорядження 168,9 мільйона гривень плати за землю.

Сума надходжень місцевих бюджетів від плати за землю перевищує минулорічні показники за аналогічний період на 35 відсотків. Динаміка надходжень від плати за землю за підсумками п’яти місяців поточного року позитивна серед юридичних та фізичних осіб. Однак, в ГУ ДФС у Волинській області вчергове звертають увагу громадян на необхідності своєчасно перерахувати земельний податок до бюджету громади.

«Підприємства, фірми, організації, які користуються земельними ділянками самостійно звітуються про визначений платіж за землю і перераховують його щомісячно до бюджету самостійно. Зверну увагу, що з початку року юридичні особи поповнили місцеві бюджети на 153,4 мільйона гривень плати за землю. Це на 39 відсотків більше проти аналогічного періоду торік. Тим часом, власники земельних ділянок-фізичні особи вже спрямували до бюджетів громад 15,5 мільйона гривень. Однак, саме зараз ще чимало громадяни отримують повідомлення – рішення від органів ДФС про нараховану суму земельного податку. Просимо волинян подбати про своєчасну сплату земельного податку з тим, щоб громади отримали кошти для вирішення соціально-економічних питань», – наголошує в.о. начальника ГУ ДФС у Волинській області Ольга Ліщинська.

Виконувач обов’язків керівника волинських фіскалів підкреслила, що фахівці ДФС постійно взаємодіють з представниками органів місцевого  самоврядування з питань, які потребують узгоджених дій для забезпечення надходжень плати за землю.

«Кожна територіальна одиниця може отримати вагомий фінансовий ресурс від плати за землю. Однак, ситуація зі сплатою податків, що зараховуються до місцевих бюджетів, значною мірою залежить від активної позиції лідерів громад, котрі повинні наполягати на тому, щоб всі суб’єкти господарювання та громадяни виконувати свої податкові зобов’язання. Легальна підприємницька діяльність, впорядкування земельних відносин з усіма землекористувачами та власниками земельних угідь і пильний контроль за податковою дисципліною тих, хто використовує землю задля комерційного зиску, – передумови бюджетного успіху громад», – підсумувала Ольга Ліщинська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024