Поділитись:

Як прибрати черги на волинській митниці

Середа, 18 травня 2016, 21:18
Як прибрати черги на волинській митниці

Волинський нардеп Ігор Гузь вважає, що створення "єдиного вікна" на митниці може допомогти прибрати величезні черги".

Про це зазначено на офіційній сторінці політика у Facebook.

Він зазначив, що підтримує створення "Єдиного вікна" для спрощення митних процедур та усунення корупційних проявів. Про розробку концепції такої системи у Міністерстві фінансів заявили 18 травня.

Система передбачає створення єдиної електронної бази даних, яка дозволяє різним службам контролю та митним пунктам в автоматичному режимі обмінюватись інформацією про вантаж, який проходить через кордон України. Зокрема, розроблений Мінфіном проект передбачає здійснення всіх видів контролю (митного, санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного та інших) за допомогою електронного обміну даними. Замість печаток і штампів державних органів на паперових документах будуть проставлятись електронні відмітки в спільній базі даних.

Створення "Єдиного вікна" мінімізує людський фактор при прийнятті рішень митниками та контролюючими органами, що дозволить значно знизити корупційні ризики та можливості для перевищення службових повноважень, – переконують у Мінфіні.

"Якщо таку систему справді вдасться повноцінно запровадити, ми зможемо збільшити пропускну спроможність на кордоні і значно спростимо життя бізнесу. Бо великі черги і досі залишаються проблемою митних пунктів, зокрема в "Устилузі" та "Ягодині". А запровадження безвізового режиму із ЄС може значно збільшити транспортний потік через них", – відзначає народний депутат.

Нагадаємо, майже місяць тому, 22 квітня Ігор Гузь поставив перед главою ДФС Романом Насіровим вимогу вирішити проблему величезних черг на пунктах пропуску "Устилуг" та "Ягодин", зокрема –за рахунок запровадження електронної черги.

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 квітня 2024
08 квітня 2024
04 квітня 2024
01 квітня 2024
21 березня 2024
13 березня 2024
28 лютого 2024
16 лютого 2024
06 лютого 2024
17 січня 2024