Поділитись:

"Євробачення-2017" замість України можуть передати іншій країні

Середа, 18 травня 2016, 17:50

Міністр фінансів України Олександр Данилюк не виключає варіант, що Україна може передати право на проведення "Євробачення 2017" іншій країні.

Про це він написав у своєму блозі на "Економічній правді".

Міністр зазначив, що Євробачення 2017 обійдеться Україні у 1 млрд грн.

"Євробачення - недешевий захід. У 2005 році витрати України на проведення конкурсу в Києві сягнули 11 млн дол. Відтоді середній розмір витрат виріс у рази. Наприклад, для Швеції конкурс коштував близько 1 млрд грн - 43 млн дол", - йдеться у блозі.

За його словами, економісти не можуть дати одностайну відповідь на запитання, наскільки виправдані ці витрати. Команда "Вокс Україна" проаналізувала всі "за" і "проти".

"На їх думку, Євробачення-2017 відвідає 30-40 тис. гостей. Вочевидь, ці люди не компенсують усі витрати організаторів. Одначе у перспективі витрати повернуться", - пише міністр.

"Через специфіку своєї роботи я повинен думати про бюджет. Я закликаю тверезо оцінити можливості і вигоди Євробачення і нагадую, що проект повинен бути фінансово обґрунтованим. 1 мільярд гривень - це величезна сума.

Зрештою, світ знає п'ять прикладів передавання права на проведення конкурсу. Наприклад, Франція у 1960 році передала його Британії", - написав Данилюк і додав, що українці повинні чітко сформулювати для себе, чому це треба робити, і яка користь від цього для держави.

Надрукувати
мітки:
коментарів