Поділитись:

Україна і Польща спільно утримуватимуть прикордонні мости

Четвер, 19 травня 2016, 08:19
Україна і Польща спільно утримуватимуть прикордонні мости

Україна та Польща домовилися про спільне утримання трьох прикордонних мостів.

Про це інформує прес-служба автодоріг у Волинській області.

У Державному агентстві автомобільних доріг України відбулися переговори за участю польської делегації щодо фіналізації підготовки проекту Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про спільне утримання прикордонних дорожніх мостових об'єктів на українсько-польському державному кордоні. Службу автомобільних доріг у Волинській області представляв перший заступник начальника служби Михайло Кінах.

Йдеться про три мости:

1 – через річку Західний Буг, між населеними пунктами Ягодин і Дорогуськ, на українській автомобільній дорозі загального користування державного значення М-07 Київ–Ковель–Ягодин та польській державній дорозі № 12;

2– через річку Західний Буг, між населеними пунктами Устилуг і Зосин на українській автомобільній дорозі загального користування державного значення Н-22 Устилуг–Луцьк–Рівне та польській державній дорозі № 74;

3– дорожній прикордонний мостовий об'єкт через річку Західний Буг, що розташований між населеними пунктами Ягодин і Дорогуськ, на українській автомобільній дорозі загального користування державного значення М-07 та польській державній дорозі № 12.

Підготовка проекту Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про утримання дорожніх прикордонних мостових об'єктів на українсько-польському державному кордоні необхідна для забезпечення належного експлуатаційного і технічного стану мостів.

Нова угода буде підписана на заміну укладеної ще в радянські часи – Угоди між Міністерством автомобільного транспорту і шосейних шляхів Української Радянської Соціалістичної Республіки та Міністерством шляхів Польської Народної Республіки про утримання пограничних автодорожних мостів на радянсько-польському державному кордоні, від 30 червня 1965 року.

Опрацювання нової редакції такої угоди триває вже багато років, а 17 березня 1997 року в Варшаві була підписана Угода між Урядом України і Урядом Республіки Польща про утримання дорожніх прикордонних мостових об'єктів на українсько-польському державному кордоні. Проте 7 серпня 1997 року Угоду затвердила Радв Міністрів Республіки Польща, а Україна через низку причин Угоду не ратифікувала.

Отже, після отримання Укравтодором відповідних повноважень від Уряду України призначать дату підписання оновленої угоди. У Держагентстві сподіваються, що документ підпишуть восени, а до кінця року вона буде ратифікована та вступить у силу.

Надрукувати
мітки:
коментарів