Поділитись:

В Україні перед переходами на тротурах встановлюватимуть металеві стовпчики

Вівторок, 18 червня 2019, 17:46

У проекті нових змін до ДБН «Вулиці і дороги населених пунктів» міститься обов’язкова вимога – влаштовувати на тротуарах біля пішохідних переходів захисне огородження – металеві стовпчики.

Це необхідно для безпеки пішоходів і стосується як будівництва нових доріг, так реконструкції та капремонту тих, що є. Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, – повідомляє Урядовий портал

«Думаю, багато хто помічав, що на вулицях Києва та інших міст біля пішохідних переходів почали з’являтися спеціальні огородження – металеві стовпчики. Вони дуже потрібні, щоб підвищити безпеку пішоходів, адже у разі наїзду авто або іншої надзвичайної ситуації вони можуть притримати удар та зменшити наслідки аварії, тим самим врятувати людям життя. Тому в нових змінах в ДБН щодо вулиць і доріг ми прописали обов’язковість їх влаштування на всіх тротуарах біля пішохідних переходів в одному рівні. Сподіваюсь, найближчим часом ця норма буде прийнята як обов'язкова», – сказав він.

Згідно з проектом змін у ДБН для безпечного перебування людей на тротуарах біля пішохідних переходів в одному рівні їх необхідно відокремлювати від проїжджої частини шляхом встановлення обмежувального огородження. Це металеві стовпчики.

Нагадаємо, що зараз вже діє аналогічна норма, відповідно до якої всі зупинки громадського транспорту мають обов’язково проектуватися із захисними огороджувальними стовпчиками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів