Поділитись:

Наловили риби на 12 тисяч гривень: на Волині спіймали браконьєрів (фото)

Вівторок, 18 червня 2019, 22:13
Наловили риби на 12 тисяч гривень: на Волині спіймали браконьєрів (фото)

На Волині відловлюють рибних браконьєрів – протягом останнього тижня спіймали порушників, які завдали збитків на майже 12 тисяч гривень.

Про це повідомляє рибоохоронний патруль Волині.

У період з 10 по 16 червня 2019 року Волинський рибоохоронний патруль задокументував 17 порушень природоохоронного законодавства. Так, було складено шість протоколів за порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП), вісім – за грубі порушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП), один – за продаж заборонених знарядь лову (ч. 1 ст. 85-1 КУпАП) та один – за ст. 188-5 КУпАП. Крім того, оформлено один акт виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«Загалом у порушників вилучено 4,9 кг водних біоресурсів та 10 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 459 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 11 638 грн. Також дев’ять справ передано до судів для притягнення порушників до відповідальності», – повідомив керівник рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, шостого червня 2019 року Волинський рибоохоронний патруль здійснив рибоохоронний рейд на території озеро Біле, поблизу села Любохини Старовижівського району.

Близько 11 години було затримано громадянина, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову. Порушник за допомогою «ятера» з дерев’яного човна виловив по 2 щуки та плітки і одного карликового сомика. Збитки, завдані рибним запасам України, становлять 867 грн. Протягом року громадянина викрито вже вдруге.

На особу оформлено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову вилучено. Матеріали справи направлено до суду для притягнення громадянина до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

Наловили риби на 12 тисяч гривень: на Волині спіймали браконьєрів (фото)Наловили риби на 12 тисяч гривень: на Волині спіймали браконьєрів (фото)

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо ви помітили порушення – прохання оперативно повідомляти на телефони «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40 .

Довідкова інформація:

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, забороняється риболовля із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих матеріалів, а також способом багріння, спорудження гаток та запруд.

Головним критерієм для визначення легальності риболовної снасті є кількість гачків, які на ній застосовуються. В нерестовий період дозволяється ловити тільки на один гачок з берега за межами нерестилищ у водоймах загального користування. В поза нерестовий період можна застосовувати до п’яти гачків на одного рибака. Крім того, добова норма вилову риби не повинна перевищувати 3 кілограми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинян карають за незаконне рибальство

Надрукувати
мітки:
коментарів