Поділитись:

Нововолинській владі дали тиждень на виплату боргів освітянам

Четвер, 19 травня 2016, 13:17
Нововолинській владі дали тиждень на виплату боргів освітянам

Нововолинській міській раді дали тиждень, щоб погасити заборгованість із зарплат Волинському професійному училищу.

Обласній прокуратурі, відповідно, до 25 травня провести розсідування і запропонувати свій план дій щодо ситуації, яка виникла. Відповідне рішення прийняли на сесії Волинської обласної ради 19 травня.

Депутат Людмила Кирда звернула увагу депутатів облради на те, що Нововолинське ВПУ перебуває у складному фінансовому становищі і стоїть питання про існування закладу.

Проблема полягає в тому, що училище фактично розташоване на теритоії Іваничівського району, хоча зареєстроване у Нововолинську. Від березня місто відмовляється фінансувати заклад, що й поставило його у таке складне становище.

Директор вищого професійного училища Валентина Приступа зазначила, що вони у вкрай складному становищі, проте продовжують працювати.

"Зарплата не заплачена за березень. Таке враження, що нас не існує. За борги за газ викликали до суду. Проте ми працюємо, ми існуємо", – каже директор.

Валентина Приступа звернулася з проханням до обласної ради перереєструвати навчальний заклад.

Заступник міського голови Нововолинська Володимир Рожелюк заявив з трибуни, що міська рада діє згідно із законом і жодних порушень в їхніх діях немає. Адже училище розташоване поза містом, а тому з міського бюджету фінансуватися не повинно.

Хоча на запитання голови Волиньради Ігоря Палиці про те, де зареєстроване ВПУ і куди воно платить податки, заступник міського голови не зумів дати конкретної відповіді.

Заступник прокурора області Олександр Воробій не погодився із представником нововолинської влади.

"Не погоджуюся з представниками Нововолинська. Однозначно училище повинне бути профінансоване з бюджету міста. Ці відмовки, вважаю, є недоречними", – зазначив Воробій.

Представник прокуратури додав, що питання перебуває на контролі прокуратури області.

Однак фраза заступника прокурора "якщо найближчим часом не буде вжито заходів, прокуратура буде діяти" викликала шквал критики у бік посадовця.

Голова облради Ігор Палиця запитав, чому прокуратура не реєструє цей злочин, адже факт порушення закону існує. Це підтвердив сам заступник прокурора.

Воробій відповів, що поки ще представники прокуратури проводять розслідування.

Депутат облради та голова ОДА Володимир Гунчик висловив позицію адміністрації: "Ми не маємо можливості фінансувати навчальні заклади в області, тому Нововолинськ повинен повинен знайти кошти".

У дискусію навколо нововолинського училища втрутився депутат Анатолій Вітів. Обранець громади зазначив, що комісія, яку він очолює, близько місяця тому надсилала лист до прокуратури про невиплату зарплати.

"Наскільми ми знаємо, це є злочин. Чому дотепер ніхто не покараний за злочин? Виконуйте свою функцію!", – обурюється Вітів.

Вчитель історії Волинського професійного училища Євген Кліндухов звернувся з критикою до депутатів від Нововолинського регіону.

"Мені сумно, що жоден із 5-ти депутатів від Нововолинська не прийшов подивитися, в якому стані перебуває нині ВПУ".

Голова Волиньради Ігор Палиця у підсумку запропонував кілька варіантів виходу із ситуації, що виникла: прокуратурі Волинської області до 25 травня провести розслідування і дати чіткий план дій; міській раді Нововолинська до наступного четверга, тобто 26 травня, виплатити заборговану зарплату освітянам.

"Якщо наступного тижня питання не буде вирішено, ініціюємо засідання міської ради щодо відсторонення Сапожнікова", – підсумував Ігор Палиця.

Депутати підтримали пропозицію голови облради.

Нагадаємо: представники Нововолинського вищого професійного училища разом із підтримкою з інших навчальних закладів прийшли до сесійної зали Волинської облради, аби висловити свій протест.

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
13 квітня 2024
11 квітня 2024
08 квітня 2024
04 квітня 2024
29 березня 2024