Поділитись:

Як київські фірми "наживаються" на волинських дітях

Четвер, 19 травня 2016, 14:12

Київські фірми за допомогою тіньових схем відмивають державні кошти, виділені на харчування дітей в районах Волинської області, які постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС.

Таку інформацію на сесії Волинської обласної ради озвучив перший заступник голови Олександр Пирожик, посилаючись на трудовий колектив Маневицької райспоживспілки.

Як розповів депутат, цьогоріч на "чорнобильські" тендери виділено 96 мільйонів гривень, які розподіляють між всіма районами Волині.

"Деякі фірми намагаються відмити не менше 20 мільйонів", – каже Пирожик.

Депутат озвучив схему, за якої нібито "працюють" правопорушники: на тендер реєструються три фірми, пов'язані між собою. Одна з них дає демпінгові ціни, інші – максимальні. Потім фірма на демпінгових цінах знімається і дозволяє наступному учаснику тендеру ставати на його місце.

Як повідомив Пирожик, цього року на закупівлю харчування для дітей-чорнобильців зареєструвалися три фірми з Київщини.

"Тендерні пропозиції суттєво вищі від тих, які продукує єдиний учасник місцевого рівня – "Маневицька райсповживспілка", – повідомляє Пирожик.

Депутат надає конкретні цифри по регіонах: у Маневицькому районі волинська фірма пропонує 19 мільйонів гривень, київські – 27 мільйонів. Різниця – 8 мільйонів.

Також Пирожик зазначив, що учасникам тендеру нав'язують думку, що переможцем має стати фірма "Транс Логістік Центр". За цим підприємством, зазначив депутат з посиланням на київські джерела, стоять донецькі олігархічні клани.

Олександр Пирожик звернувся до правоохоронних органів та прокуратури вжити відповідних заходів.

Надрукувати
мітки:
коментарів