Поділитись:

Трьох жінок з Волині хотіли вивезти в сексуальне рабство за кордон (фото)

Середа, 19 червня 2019, 16:50

Оперативні підрозділи Північного регіонального управління Держприкордонслужби разом із з УСБУ та ГУНП у Волинській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури ліквідували міжнародний канал торгівлі людьми.

Про це інформує Державна прикордонна служба. 

Організатори каналу – українець та громадянин однієї з країн ЄС – в поле зору оперативних співробітників потрапили ще в квітні цього року.

Під час оперативної розробки встановлено, що зловмисники підшуковували серед жительок Волинської області молодих жінок, які перебували у скрутному матеріальному становищі, та під приводом працевлаштування мали намір їх вивезти за кордон для подальшої сексуальної експлуатації.

Днями попереджено спробу вивозу жертв торгівлі людьми шляхом затримання спільною слідчо-оперативною групою в пункті пропуску «Рава-Руська» чоловіка, який на замовлення фігурантів намагався вивезти трьох громадянок України до ЄС.

Одночасно, відповідно до ст. 208 КПК, в м. Запоріжжя затримано організатора каналу. Під час обшуку його помешкання вилучено речові докази та оголошено підозру за ч. 2 ст. 149 КК України. Щодо іншого організатора злочину – іноземця – тривають заходи щодо притягнення його до кримінальної відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів