Поділитись:

Поліція Волині затримала чотирьох людей із псевдореабілітаційного центру

Четвер, 20 червня 2019, 12:19

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі в центрі, який називає себе реабілітаційним для людей, що мають алкогольну чи наркозалежності. Мова йде про приміщення клініки «Ренесанс» на вулиці Володимирській, що в Луцьку.

Про деякі обставини справи поліцейські повідомили цього, 20 червня, під час прес-конференції.

Заступник начальника слідчого управління Нацполіції у Волинській області Андрій Литвин зазначив, що затримання відбулося вчора, 19 червня.

«Ми всі розуміємо значення та вагомість діяльності реабілітаційних центрів, боротьби з наркоманією та алкоголізмом. Попри передбачені чинним законодавством норми та вимоги сьогодення маємо не зовсім правильне здійснення такої діяльністю певною категорією осіб», - зазначив Андрій Литвин.

Підставами перевірок стали звернення громадян, які досі були «пацієнтами» цього центру, зазначив начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми ГУНП Волині Олександр Мельничук.

Люди скаржилися на невиконання «певних норм та принципів поводження з особою». В ході перевірки правоохоронці здобули дані, що підтверджують неналежне поводження з людьми та примусове позбавлення волі. При тім, це відбувалося з корисливих мотивів.

Тож розпочате кримінальне провадження за статтею 146 ККУ (незаконне позбавлення волі). Встановлено, що у «реабілітологів» немає дозволів на проведення лікарською діяльності.  Тож 4 особи затримані, нині вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Це жителі Луганської, Київської та Волинської областей.

Євгеній Гуляєв, начальник міжрайонного оперативно-розшукового відділу Північного регіонального управління ДПС України, зазначив, що в центрі поміщали не лише українців, а й іноземців. Утримували загалом в закладі понад 50 осіб.

Пацієнтам лікарні надали відповідну допомогу і під відповідальність родичів їх відпустили додому.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
26 березня 2024
25 березня 2024
18:47
23 березня 2024
13:20
20 березня 2024