Поділитись:

Майстерність не проп'єш, або Чому в луцькій поліклініці "синій" лікар

П'ятниця, 21 червня 2019, 07:40

– Здоровий! 

– Як здоровий? Не може бути!

– Шановна, що вам не подобається? Я лікар, а не ви! Дитина здо-ро-ва!

... Літо – пора не тільки відпочинку, а й шкільних медоглядів. Діти, дорослі, мухи, спека, крики – чергам в коридорах поліклінік немає кінця-краю. І так щороку. Хоча, якщо чесно, справа потрібна – що може бути вжливіше за здоров'я дітей?! Тож свідомо, без ниття та невдоволення стоїмо в черзі. Ще одній. Іще одній. Іще одній... 

"Здоровий". "Здоровий". "Здоровий". Все супер! Що ще хочуть почути мами/тати від лікаря?

... Повертаюся до діалогу на початку. Здавалося б, що не подобається у заключенні лікаря? Тож здоровий хлопець. Які претензії?

Та все б нічого, якби не одна штука: куди поділися "сколіотична постава" та плоскостопість??? Розсмокталися? А може, диво дивнеє сталося? 

– Шановна, ну я ж лікар! – роздратований спеціаліст підводиться з-за столу. – Дивіться самі! Хлопчику, знімай знов футболку! Хай сама гляне.

Лікар, хитаючись, підходить ближче і... Чесне слово, то був не запах після "вчорашнього", а, як-то кажуть, "свіжачок"! Мені просто мову відняло! 10-та година ранку, дитяча поліклініка, прийом лікаря – а лікар "синій"! Про який медогляд може бути мова, якщо він не здатен побачити елементарного??? "Здоровий" – це, звісно, приємно чути, але ж це не так! 

– Хм... А точно – щось трохи є... Ага... – і просто перекреслює в медичній картці те, що написав хвилину тому.

Люта, наче бик на арені, біжу в реєстратуру. 

– Як це називається??? Це медзаклад чи притон???

– Ми вас почули, – навіть не здивувалася медсестра. – Але від нас нічого не залежить. Він лікар, ми – молодший персонал. Є субординація, ми не маємо права навіть зауваження зробити...

Тобто всі в курсі, але роблять вигляд, що все ОК??? 

Заключення "Здоровий" від такого "фахівця" мене не влаштовує. А варіантів немає – до іншого медзакладу ми ж не відносимось! Реформа, с*ка? Ні, не чули.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів