Поділитись:

Гумові кийки та сльозогінний газ: у Грузії штурмують парламент (відео)

П'ятниця, 21 червня 2019, 04:32
Гумові кийки та сльозогінний газ:  у Грузії штурмують  парламент (відео)

У Тбілісі поліція застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів, які повторно намагалися взяти штурмом будівлю парламенту.

Про це повідомляє TheБабель.

Активіст руху «Білий шум» Давід Субеліані в коментарі theБабелю розповів, що після застосування сльозогінного газу, частина учасників мітингу відійшла від будівлі, але пізніше повернулася.

«Це протест, який почали звичайні громадяни, активісті, який переріс у дещо, що почала вести опозиція, люди Міши Саакашвілі. Вони узяли мікрофони, і люди були незадоволені», – сказав Давід. Він також відзначив, що «енергія протесту» спала.

Він додав, що помітив на місці бригади «швидкої», які надавал допомогу деяким з учасників протесту. За повідомленням телеканалу «Руставі», поліція також відкрила вогонь про протестуючим гумовими кулями та застосовують гумові кийки. Міністерство охорони здоровʼя Грузії повідомило про 16 постраждалих, які госпіталізовані.

Гумові кийки та сльозогінний газ:  у Грузії штурмують  парламент (відео)

Чому в Тбілісі протестують?

Причиною стало те, як депутат Держдуми РФ, член Комуністичної партії Сергій Гаврилов відкрив сесію Міжпарламентської асамблеї православ'я. Гаврилов опинився в кріслі спікера парламенту Грузії в залі пленарних засідань, де звернувся до учасників міжнародної асамблеї. Це викликало обурення опозиції, які не дали Гаврилову продовжити виступ. Депутати партій «Європейська Грузія» і «Єдиний національний рух» блокували трибуну і фактично зірвали заходи.

Опозиціонери заявили, що влада Грузії скоїли акт зради, оскільки впустили в країну і надали почесне місце в парламенті політику, який підтримує незалежність Південної Осетії і брав участь у війні проти грузинів в Абхазії в 1993 році.

Опозиція давала правлячої партії строк в 1 годину для відставки трьох високопоставлених чиновників – голови парламенту Іраклія Кобахідзе, глави МВС Георгія Гахарія і голови Служби держбезпеки Вахтанга Гомелаурі. Після закінчення терміну учасники акції увірвалися на територію парламенту.

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 79-річна революціонерка, або Історія побитої за протест лучанки (інтерв’ю)

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів