Поділитись:

Петиція про захист дітей від сексуального насилля набрала необхідні голоси

Субота, 22 червня 2019, 16:30
Петиція про захист дітей від сексуального насилля набрала необхідні голоси

Петиція проти педофілів "Захист дітей від сексуального насильства" на сайті Верховної Ради зібрала необхідну для розгляду парламентом кількість голосів – 26 тисяч 489. Цю петицію називають "за закон Дарії Лук’яненко".

Про це інфомують на Телеканалі новини "24".

Ще 2 роки тому розробили законопроект №6607 "Захист дітей від сексуального насильства", але він досі проходить доопрацювання. 27 травня юристка-кримінолог Анна Маляр зареєструвала на сайті парламенту відповідну петицію.

В Україні створили петицію на підтримку “закону Дарії Лук'яненко” проти сексуального насильства , щоб нардепи нарешті розглянули цей законопроект.

Петиція спершу не надто активно набирала голоси. Проте все змінилося, коли в суспільстві набуло резонансу вбивство 11-річної Дарії Лук'яненко на Одещині. Так, українці почали масово підписували петицію проти педофілів, яку вже навіть назвали на честь загиблої Дарії. 22 червня документ перевищив позначку у 25 тисяч голосів – необхідну кількість для розгляду петиції.

Що пропонує законопроект про захист дітей від сексуального насильства?

Введення Єдиного реєстру осіб, засуджених за статеві злочини щодо дітей. Документ пропонує не допускати до роботи у дитячих закладах тих, хто був засуджений за сексуальне насильство над дітьми. Доступ до реєстру матимуть правоохоронні органи та Мін’юст, а інформацію отримуватимуть керівники дитячих закладів.

Посилення відповідальності за статеві злочини проти дітей.

Хімічну кастраціюЦе медичний захід, передбачений для тих, хто скоїв особливо важкий статевий злочин щодо дитини або – тих, кому психіатри встановили діагноз "педофілія". Хімічну кастрацію проводять через введення в організм медикаментів, які знижують статевий потяг і діють протягом певного часу.

Що відомо про вбивство Дарії Лук’яненко?

Нагадаємо: 13 червня у смт. Іванівка на Одещині зникла 11-річна Дар’я Лук’яненко. Дівчинка йшла дорогою від ринку, де працює її мама, в напрямку школи, на танцювальний гурток. Але на заняття дівчинка так і не дійшла. До її пошуків були задіяні близько 500 працівників Національної поліції, 400 працівників Національної гвардії та 100 працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій. Для проведення пошукових заходів були зібрані кінологи із семи областей. Вчора, 19 червня, тіло дівчинки знайшли у вигрібній ямі в одному з домогосподарств села.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Житомирщині батьки в печі спалили доньку і переодягали сина, щоб приховати вбивство (фото)


 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
13 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
09 квітня 2024