Поділитись:

Через «Ягодин» везли шість вантажівок штор фірмі, яка не існує

Понеділок, 24 червня 2019, 09:20

фото ілюстративне 

Волинські митники виявили і припинили протиправний намір перевезти через митну територію Україну тканини, оздоблювальні матеріали та пластмасові засоби кріплення для штор загальною вартістю 2, 187 млн гривень.

Про це повідомляє ГУ ДФС на Волині. 

Установлено, що їх на замовлення турецької фірми у режимі прохідного транзиту віз через Україну та Польщу міжнародний перевізник. Товар у шести вантажних авто проходив митний контроль у пункті пропуску «Ягодин». У товаросупровідних документах значилося, що отримувачем товару буде англійське приватне товариство.

Однак здійсненою перевіркою та відповідно до інформації, яка вільно розміщена на офіційному вебресурсі урядового органу Великобританії, вказана у документах компанія значиться в статусі «dissolved», що означає як «припинена, розпущена, припинила свою діяльність». Такий же статус англійської компанії  підтердили в Інтерполі.

За подання до митного контролю недостовірних відомостей про отримувача товару турецьку компанію притягнуть до відповідальності. Стаття 483 Митного Кодексу України передбачає за такі правопорушення конфіскацію товару та накладення штрафу у повному розмірі його вартості.

На часі вміст усіх шести вантажівок вилучений на склад митниці, а матеріали справи передані до суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів