Поділитись:

В Україні на зупинках хочуть встановити туалети

Понеділок, 24 червня 2019, 18:20
В Україні на зупинках хочуть встановити туалети

В Україні пропонують почати встановлювати туалети на нових або реконструйованих зупинках громадського транспорту.

Відповідна норма міститься у проекті нових змін до ДБН «Вулиці і дороги населених пунктів», які наразі розробляє ДП «ДерждорНДІ». Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, – йдеться на сайті Мінрегіону. 

«Сьогодні дуже важливо осучаснювати громадську інфраструктуру та створювати зручні та комфортні умови для людей. Тому в нас з’явилася така ідея і зараз ми вже внесли її у проект змін у ДБН щодо вулиць і доріг – робити туалети на нових громадських зупинках. Це стосується як нового будівництва, так і реконструкції. Якщо це зробити правильно та дотримуватися всіх необхідних вимог під час експлуатації, то це дійсно може стати вирішенням питання з нестачею громадських вбиралень в містах», – сказав він.

Парцхаладзе навів приклад сучасних зупинок громадського транспорту, які нещодавно з’явилися в Астані. Вони є заскленими, щоб людям було комфортно очікувати на транспорт у холодний період часу, а, окрім сучасного санвузла, також мають зручну зону очікування і магазин.

Згідно з проектом змін у ДБН, окрім електронних табло, таблиць з розкладом та схемою руху на зупинках громадського транспорту необхідно передбачати громадські вбиральні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів