Поділитись:

Nokia повертається на ринок мобільних пристроїв

П'ятниця, 20 травня 2016, 09:50

Фінська компанія Nokia, яка колись домінувала на ринку мобільних телефонів, заявила у середу, 18 травня, про своє рішення повернутися на глобальний ринок мобільних пристроїв.

Вона надасть компанії HMD Global ексклюзивні права на виробництво мобільних телефонів і планшетів під брендом Nokia, – повідомляє Deutsche Welle.

HMD Global, яку очолюють колишні керівники Nokia, планує інвестувати понад 500 мільйонів доларів у бізнес з випуску мобільних пристроїв. Експерти вважають, що Nokia і її колишні керівники сподіваються - відродження бренду знайде відгук у його колишніх фанатів, однак зазначають, що завоювати помітну частку ринку, на якому домінують Samsung і Apple, а також низка китайських компаній, буде нелегко. Як повідомляє агентство AFP, нові смартфони Nokia працюватимуть на основі операційної системи Android.

Nokia упродовж 1998-2011 років посідала провідні позиції на ринку мобільних телефонів. У 2013 році підрозділ з виробництва мобільних телефонів Nokia придбала за 5 мільярдів доларів США компанія Microsoft. Після цього Nokia зосередилася на виробництві телекомунікаційного обладнання.

Надрукувати
мітки:
коментарів