Поділитись:

Відомо, хто винен у смороді в Луцьку

Вівторок, 25 червня 2019, 09:02

Сморід у південно-західному регіоні Луцька (район Львівської та ДПЗ) провокують поля фільтрації Гнідавського цукрового заводу, на які зливає відходи підприємство БІОПЕК.

Про це йшлося у вівторок, 25 червня, під час оперативної наради Луцької міської ради. 

Начальниця відділу екології Оксана Тарабанюк розповіла, що були зафіксовані конкретні факти зливу.  Тарабанюк повідомила, що дозвіл на розміщення на території Гнідавського цукрового заводу підприємства БІОПЕК надала Боратинська сільська рада у 2016 році. 

"Поля фільтрації – це приватна територія підприємства, яке зобов'язано проводити його очищення від дефекату", – підкресила вона.

Зі слів чиновниці, відділ екології буде ініційовувати необхідні перевірки з приводу дотримання природоохоронного законодавства Гнідавським цукровим заводом та БІОПЕКом. 

"Розклад органіки на полях фільтрації продовжуюється, створюючи нестерпні умови для проживання та роботи мешканцям південно-західної частини Луцька та навколишніх сіл", – зазначила начальниця

Своєю чергою секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт звернувся до ймовірних винуватців:

"Шановні, ну є ж якась совість, елементарна порядність. Ми живемо разом, в одному місті. Наскільки треба бути цинічним, щоб доводити людей до істерики? Вночі нестерпно спекотно, але вікна не відкрити!".

Пустовіт зазначив, що влада Луцька продовжить боротися за чисте повітря:

"А тих, хто нам заважатиме, ми покажемо лучанам".  

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Документи є, але територія не та: назвали тих, хто «засмердів» Львівську (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів