Поділитись:

Показали, як відновлювали кірху в Луцьку (відео, оновлено)

Вівторок, 25 червня 2019, 12:12
Показали, як відновлювали кірху в Луцьку (відео, оновлено)

Минуло 25 років з дня посвячення будівлі «Дому Євангелія» після відбудови силами громади євангельських християн-баптистів Луцька.

Відео про те, якою була кірха до відновлення, опублікували на сторінці Волинського обласного об'єднання церков євангельських християн-баптистів у Facebook.

Як інформує Рух Реформації. Волинь, 16 червня відбулося урочисте богослужіння у луцькій церкві «Дім Євангелія». Разом зі Святом Трійці церква святкувала 25-річний ювілей з дня посвячення відбудованої споруди. Церква «Дім Євангелія» розташована на вулиці Лютеранська 1.

Перше знайомство церкви ЄХБ (євангельських християн-баптистів) зі спорудою відбулося у 90-ті роки минулого століття, коли Україна отримала незалежність і прийшла свобода віросповідання.

Напівзруйнований атеїстичною владою храм був у жахливому занедбаному стані. Це бачила місцева влада і розуміли віряни. Тому рішення передати кірху баптистам було взаємовигідним. Рішенням облвиконкому від 23 липня 1990 року приміщення колишньої кірхи, яке до цього використовувалося обласним архівом, було передане в користування об’єднанню ЄХБ міста Луцька. Відтак молитовний будинок був відбудований силами та коштами громади і 12 червня 1994 року відбулося урочисте посвячення кірхи під назвою «Дім Євангелія».

На сьогодні церква «Дім Євангелія» налічує близько 1 тис. членів і є активною у соціальному житті міста. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів