Поділитись:

Активні громадяни з усієї України волонтерили в 11 громадах Волині

Вівторок, 25 червня 2019, 13:00

Протягом 20-23 червня відбувався «Фестиваль Активних Громадян» у Луцьку та Волинській області. Понад 100 учасників з усіх куточків України зібралися у Луцьку, аби дослідити вплив проекту «Активні громадяни» на малі громади та встановити партнерські відносини між організаціями-учасницями проекту та громадами Волинської області.

Луцьк є одним з найактивніших міст у програмі. Протягом трьох років базовий тренінг «Активні Громадяни» відбувся у 20 населених пунктах Волині. Більше 60 проектів соціальної дії отримали фінансову підтримку від «Британської Ради».

Учасники фестивалю відвідали 11 громад Волинської області, які беруть участь у програмі «Активні Громадяни», а саме: Зимнівська, Смідинська, Рожищенська, Устилузька, Нововолинська, Литовезька, Ківерцівська, Іваничівська, Маневицька, Боратинська та Княгининівська.

Під час дводенних експедицій учасники знайомилися з місцевими громадами, дізнавалися про реалізовані проекти та допомогли втілити в життя, як мінімум, один соціальний проект у кожній громаді.

Так у Маневичах розфарбовували велопарковку, яку вже попередньо самостійно підготувала громада: закупила трубки, спаяли та прикріпили їх, а в Ківерцях оновлювали літню сцену для місцевої молоді – фарбували стіни, підлогу, зробили палетні дивани. У Зимнівській громаді учасники фестивалю ділилися із місцевими дітьми можливостями для саморозвитку та спільно розробляли ідеї для покращення громади.

Ольга Чепель разом із командою фестивальників була у Зимному та поділилася думками щодо співпраці з жителями: «Насправді, для громади було важливе навіть звичайне спілкування з учасниками фестивалю. Обмінятись досвідом, почути нові ідеї та способи вирішення вже знайомих ситуацій. Кожен зрозумів щось для себе, що могло статися лише під час фестивалю».

Протягом фестивалю також відбулося святкування 5-річчя програми «Активні Громадяни» в Україні і 10-річчя у світі. На честь свята «Британська Рада» здійснила конкурс проектів соціальної дії, де автори розповіли історії успіху своїх проектів та змагались за підтримку на продовження проекту з головним призом у 30 000 грн.

Учасники конкурсу захищали свої проекти на грандіозному святкуванні у замку Любарта. Захід відкривали директор «Британської Ради» Саймон Вільямс та голова «Молодіжної Платформи» Захар Ткачук. Перемогу здобув громадський простір «Маяк», що розташований на березі річки Прут у Чернівцях.

«Це був чудовий фестиваль соціальної всенаціональної взаємодії, креативної та творчої співпраці, продуктивного діалогу та прекрасного результату соціальної роботи. Пишаємось, що однією із фіналісток конкурсу успіху стала наша модельєрка Анна Дідух зі своїм проектом «Майстер-клас із волинської вишиванки», яка професійно поширює волинську ідентичність та популяризує українські традиції в сучасному суспільстві», – розповідає Христина Хворост, учасниця від Луцького НТУ.

Організатори та учасники отримали хороші враження від волинської землі. Обіцялося ще неодноразове проведення різного роду тренінгів та заходів у наших громадах.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:  Захар ТКАЧУК: "Ми створюємо спільноту, яка думатиме, як розвивати Луцьк"

Надрукувати
мітки:
коментарів