Поділитись:

"Проміняв" Америку на службу в Україні: історія гвардійця з Волині (фото)

Середа, 26 червня 2019, 23:13
«Проміняв» Америку на службу в Україні: історія гвардійця з Волині (фото)

Лучанин Роман Старчевський залишив навчання в університеті після другого курсу заради американської мрії. Та через півтора року повернувся в Україну, щоб таки здобути вищу освіту та самоствердитися. А ще хотів виконати свій обов’язок – відслужити строкову службу і реалізувати себе тут, на рідній землі. 

Хлопець розповів, що спонукало його залишити мрію, повернутися із США в Україну і піти служити до лав Національної гвардії. Про це пише прес-служба військової частини 1141 Національної гвардії України міста Луцьк y Facebook.

За статистикою, більшість тих, хто їде за кордон на навчання чи на заробітки, залишаються там. Однак 24-річного лучанина Романа Старчевського це не стосується. Після півторарічного проживання за кордоном, він повернувся на Батьківщину.

«Я вчився у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки на факультеті прикладної лінгвістики. Після другого курсу виїхав до США за програмою Work and Travel і залишився в країні. Спочатку працював рятувальником в басейні, пізніше – у сфері торгівлі», – розповідає Роман.

Зі слів хлопця, життя у США разюче відрізняється від українського: інший менталітет, інші цінності, пріоритети. Але якою б яскравою не була картинка щасливого життя, в очах американців емігранти назавжди лишаються емігрантами.

«Там, в Америці, усе чуже. На тебе дивляться як на чужинця, за свого ніхто не сприймає. Як би ти не намагався утвердитися в чужій країні і стати американцем – не вийде. В очах інших ти назавжди лишишся іноземцем», – каже Роман.

Досягнувши мети – попрацювати за кордоном, набратися досвіду й удосконалити володіння мовою – Роман Старчевський вирішив: час додому.

Після повернення поновився в університеті і закінчив навчання. Наступний крок – строкова служба в Національній гвардії України. Нині служить у військовій частині 1141 у Луцьку.

«Коли отримав повістку, без вагань вирішив – час йти служити. До Національної гвардії потрапив, бо вважаю, що тут створені усі належні умови для військовослужбовців, навчання і забезпечення теж на високому рівні», – упевнений Роман.

Гвардієць переконаний, що військова служба – це важлива школа життя, яку повинен пройти кожен чоловік.

«Нацгвардія виховує справжніх професіоналів. А ще – це ідеальний плацдарм для того, щоб загартувати дух, навчитися терпінню, субординації, опанувати військову справу і стати досвідченішим», – каже Роман.

Після строкової служби полишати військову справу Роман Старчевський не планує. Хоче й надалі працювати в рідній країні, бо вважає, що Україна – це країна можливостей з прекрасним ландшафтом для розвитку і високих досягнень. 

«Проміняв» Америку на службу в Україні: історія гвардійця з Волині (фото)«Проміняв» Америку на службу в Україні: історія гвардійця з Волині (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоб вивчати українські народні танці, американці приїхали в Україну (фото)

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
22 квітня 2024