Поділитись:

Керівникові відділу Держземагентства на Волині оголосили про підозру

П'ятниця, 20 травня 2016, 17:05

Керівника одного з районних відділів Держземагентства на Волині підозрюють у зловживанні службовим становищем.

Внаслідок незаконних дій держслужбовця в приватну власність передали 2 га. земель природно-заповідного фонду, завдавши інтересам держави збитків на 160 тисяч гривень, – повідомили у секторі комунікації ГУНП у Волинській області.

Правоохоронці в ході досудового розслідування в кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України встановили, що керівник одного із відділів Держземагентства склав і видав завідомо неправдиві офіційні документи.

У результаті в приватну власність було незаконно передано 2 га землі в межах загальнозоологічного заказника місцевого значення "Озерянський" в Турійському районі. Зокрема, держслужбовець при підготовці матеріалів та подачі їх до Головного управління Держземагентства у Волинській області приховав факт віднесення земельної ділянки до об'єкту природно-заповідного фонду.

Поліція встановила, що керівник відділу склав та видав завідомо неправдиві офіційні документи – довідки про правовий статус, кількісні та якісні характеристики земельної ділянки про відсутність в межах зазначених ділянок об'єктів природно-заповідного фонду, а також підписав та видав офіційні документи: умови відведення, довідку про правовий статус, кількісні та якісні характеристики земельної ділянки ситуаційну схему, кадастровий план та викопіювання з чергового кадастрового плану.

Внаслідок таких протиправних дій був виданий наказ Головного управління Держземагенства у Волинській області на підставі якого незаконно передали у приватну власність для ведення особистого селянського господарства земельну ділянку площею 2 га. за межами населених пунктів у межах загальнозоологічного заказника "Озерянський". Також було видано свідоцтво на право власності, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам - матеріальні збитки на загальну суму 160 тис. грн..

Зловмиснику оголошено про підозру в скоєні злочину, передбаченого ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем). Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від 85 тис. до 170 тис. грн.

Суд обрав запобіжний захід – особисте зобов'язання. Триває досудове слідство.

Надрукувати
мітки:
коментарів