Поділитись:

Волинська чорниця поповнила бюджети на 110 тисяч гривень

Понеділок, 01 липня 2019, 14:50

Початок сезону заготівлі чорниці та іншої дикорослої продукції додав місцевим бюджетам 110 тисяч рентної плати за спецвикористання дикорослої
продукції.

Про це повідомляє сектор комунікацій ГУ ДФС у Волинській області.

Всупереч не надто сприятливим погоднім умовам, сезон обіцяє певні фінансові надходження громадам від заготівлі дарів лісу.

«Ми просимо керівників органів місцевого самоврядування максимально сприяти легальним заготівельникам ягід, грибів та лікарських рослин, оскільки саме вони наповнюють бюджети громад. Щодо представників комерційних структур, які прагнуть вивезти за межі області стратегічно важливу чорницю та іншу вартісну лісову продукцію без сплати належних податків, то в інтересах громади переконати таких бізнесменів працювати в правовому полі», – наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Фахівці територіальних органів ДФС в області завжди допоможуть фаховими консультаціями в питанні легалізації заготівлі дикорослої продукції та сплати податків.

«Незалежно від метеоумов громади не повинні втратити можливість залучити до бюджетів кошти у вигляді сплачених податків від учасників заготівельного ринку. Тож режим максимального сприяння на території громади повинні мати ті бізнесмени, які дотримуються вимог чинного законодавства і дбають про інтереси громади, на території якої здійснюють заготівельну діяльність», – підсумувала Світлана Савчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волиняни мають платити податки за масовий збір і продаж чорниці

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 березня 2024
08:30
22 лютого 2024
21 лютого 2024
20 лютого 2024
14 лютого 2024
13 лютого 2024
05 лютого 2024
19 січня 2024