Поділитись:

На Волині незаконно виловили понад 60 кілограмів риби (фото)

Вівторок, 02 липня 2019, 11:53
На Волині незаконно виловили понад 60 кілограмів риби (фото)

У червні інспектори Волинського рибоохоронного патруля провели 26 рейдів.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

У результаті перевірок виявили 89 порушень природоохоронного законодавства, з яких 34 – грубих. Також склали 36 протоколів за порушення правил рибальства, вісім – за незаконний збут водних біоресурсів, три – за продаж заборонених знарядь лову та один – за невиконання законних розпоряджень чи приписів. Крім цього, оформили сім актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За даний період на порушників накладено 17 612 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству, склали 34 560 грн. В ході проведених заходів інспектори вилучили 60,85 кг водних біоресурсів, з яких 22,7 кг на ринках. Також вилучили 59 одиниць заборонених знарядь лову та ще 47 одиниць – за актами безхазяйного майна. Крім цього, 45 справ передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності», – розповів керівник рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

На Волині незаконно виловили понад 60 кілограмів риби (фото)

На Волині незаконно виловили понад 60 кілограмів риби (фото)

На Волині незаконно виловили понад 60 кілограмів риби (фото)

Так, зранку 5 червня патруль виявив порушника на території гідрологічного заказника оз. Дошне Ратнівського району. Житель с. Велимче ловив рибу забороненим знаряддям лову. Чоловік з човна за допомогою сітки виловив 4 лина, 1 щуку, 1 ляща. Збитки, завдані рибним запасам, склали 1 743 грн.

На особу оформили протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направили до районного суду для притягнення правопорушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

10 червня рибпатрульні здійснили спільний рибоохоронний рейд з працівниками Старовижівського відділення поліції. На оз. Домашнє, поблизу с. Любохини Старовижівського району, затримали громадянина, який за допомогою трьох риболовецьких сіток виловив близько 3 кг риби. У сітках браконьєра знаходилась така кількість риби: карась звичайний золотий, який занесений до Червоної книги України, – 24 екз., окунь – 20 екз., краснопірка – 15 екз., лин – 9 екз. Збитки, завдані рибним запасам України, становлять 10 351 грн.

Оскільки в цьому правопорушенні є ознаки кримінального злочину, відповідальність за що передбачено ст. 249 ККУ (незаконне зайняття рибним промислом), на місце події викликали слідчо-оперативну групу. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

На Волині незаконно виловили понад 60 кілограмів риби (фото)

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби – прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідково:

Стаття 249 КК України (незаконне зайняття рибним або іншим водним добувним промислом) карається штрафом у розмірі від 1 700 до 6 800 грн або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів