Поділитись:

Хімічної боротьби з комарами в парках і скверах Луцька не буде

Вівторок, 02 липня 2019, 12:10
Хімічної боротьби з комарами в парках і скверах Луцька не буде

Міська влада здійснює моніторинг ситуації щодо комах у Луцьку, однак наразі проводити хімічну обробку місць масового відпочину задля знищення комах не буде. 

Про це йдеться у відповіді на петицію, у якій лучани просили зробити щось із комарами в скверах і парках міста. 

У міськраді запевнили, що відділ екології спільно з комунальним підприємством “Парки та сквери міста Луцька”, яке здійснює догляд та утримання більшості зелених зон міста, зокрема Центрального парку культури та відпочинку ім.Лесі Українки, парку ім.900-річчя м Луцька та інших загальноміських скверів, вивчив пропозиції комерційних установ та особливості препаратів для боротьби із комахами (комарі, кліщі). Проте жоден із запропонованих препаратів не є абсолютно безпечним для здоров’я людей. Крім того, за висновками спеціалістів дезінфекційної служби, ефективність усіх запропонованих препаратів не буде велика, поки на території місць масового відпочинку не буде низько скошена трава.

Оскільки площі луцьких парків масштабні, технічної можливості забезпечити одночасне викошування травостою всюди нема. Також, враховуючи кліматичні особливості, високу температуру атмосферного повітря та тривалий бездощовий період, спостерігається значне зменшення кількості комах, – зауважили в міськраді. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинь атакують комарі: що робити (відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів