Поділитись:

ПЦУ виділила спеціальний день для молитов за довкілля

Вівторок, 02 липня 2019, 17:15
ПЦУ виділила спеціальний день для молитов за довкілля

Відтепер в Україні щороку відзначатимуть День молитви за захист навколишнього природного середовища у першу неділю вересня.

Таке нововведення ухвалив Священний Синод Православної церкви України 24-го червня 2019 року, – інформують на сторінці ПЦУ у Facebook.

«Світ, що нас оточує, як і ми з вами, – творіння Боже. Ми не існуємо відокремлено одне від одного: рослинний, тваринний та людський світ взаємопов’язані. Ми помиляємося, коли дивимося на природу лише як споживачі, бачимо її винятково як середовище для власного проживання. Її треба сприймати як Боже творіння, дане нам на благо і доручене Творцем нашій опіці. Бог як Джерело буття всього сущого турбується навіть про найменших зі Своїх творінь, які живуть на землі поруч із нами, і хоче, щоби ми також піклувались про те, що Він нам дав. Коли людина, помиляючись, егоїстично уявляє себе єдиним володарем світу, вона не лише нищить довкілля, вона, насамперед, духовно руйнує себе. Людська жадібність, егоїзм та недалекоглядність призводять до бездумного використання природних ресурсів, забруднення довкілля та руйнівних змін клімату. А це – не лише зневага до творіння Божого, але й накопичення негараздів для майбутніх поколінь», – зазначив митрополит Епіфаній. 

Отож, День молитви за захист навколишнього природного середовища відзначатимуть вже цьогоріч. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів