Поділитись:

З жовтня в усіх готельних номерах буде інтернет

Середа, 03 липня 2019, 17:16
З жовтня в усіх готельних номерах буде інтернет

В Україні унормували та рекомендували передбачати доступ до інтернету у кожному готельному номері при їх проектуванні. Відповідна норма міститься у нових змінах у ДБН «Готелі».

Зміни офіційно набирають чинності з 1 жовтня цього року, – повідомляє Урядовий портал.

«Вільний доступ до інтернету в готелях – звичайно, що не новинка, проте, уявіть, досі у чинних будівельних нормах не було жодних вимог щодо влаштування інтернет-мережі та необхідних пристроїв для цього. Ми переглянули такі застарілі норми і у змінах до ДБН передбачили, що в кожному номері має бути доступ до інтернету і телебачення. Ця норма є рекомендаційною, проте я думаю, що всі свідомі власники готелів будуть це робити обов'язково для зручності і комфортності проживання», – повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Згідно з опублікованими змінами в ДБН, будинки готелів повинні облаштовуватися мережами і пристроями та, за необхідністі, мати окремі приміщення для організації проводового та безпровідного виходу в мережу інтернет, мобільного та телефонного зв’язку, телебачення. При цьому рекомендується виконувати розрахунок розподільних мереж телебачення і точок доступу до інтернету так, щоб в кожному номері було не менше 2-х приєднувальних пристроїв. Телебачення та інтернет також потрібно передбачати і в загальних приміщеннях, де можуть перебувати мешканці готелів. Це холи або вестибюлі, кафе, магазини та інші заклади, які входять до складу готелів.

Зміни у ДБН «Готелі» вступають в дію з 1 жовтня 2019 року. Вони розроблені ПАТ «КиївЗНДІЕП».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 квітня 2024
19 березня 2024
22 лютого 2024
06 лютого 2024
11 січня 2024
12 грудня 2023
23 листопада 2023
30 жовтня 2023
21 вересня 2023
13 вересня 2023