Поділитись:

«Біо-Пек» працює без під'єднання до каналізації, – «Луцькводоканал» про сморід

Середа, 03 липня 2019, 18:18
«Біо-Пек» працює без під'єднання до каналізації, – «Луцькводоканал» про сморід

«Біо-Пек» працює «з-за спини» Гнідавського цукрового заводу без під'єднання до каналізаційних мереж.

Про це повідомляє пресслужба КП «Луцькводоканал».

У повідомленні зазначається, що завод «Біо-Пек» працює без під׳єднання до каналізаційних мереж, а отже, обсяги виробничих відходів від діяльності підприємства та місця їх зливу є прихованими від громадськості. Через відсутність водопостачання та водовідведення не відомо, якою є справжня кількість нечистот і скидів.

Окрім того, йдеться в повідомленні, поля фільтрації Гнідавського цукрового заводу, які використовує для скидів «Біо-Пек», є звичайним полем, на яке скидаються відходи від діяльності двох підприємств. Там відсутня будь-яка очистка скидів.

«Дане підприємство не зверталося до КП «Луцькводоканал» за підключенням послуг централізованого водопостачання та водовідведення. Хоча очевидно, що обсяги води для такого виробництва повинні бути надзвичайно великими», – зазначають у КП «Луцькводоканал».

Щодо звинувачень КП «Луцькводоканал» у поширенні смороду, то, йдеться в повідомленні, на підприємстві не сталося жодних технологічних порушень, раптових зупинок обладнання чи інших причин, які могли б спричинити виникнення смороду. КП «Луцькводоканал» має каналізаційно-очисні споруди каналізації біля села Липляни. Це комплекс споруд і будівель, де нечистоти проходять ряд очисних етапів – механічну, біологічну і зневоднення. Обладнання і технології, які там використовуються, при будівництві відповідали державним вимогам і працюють згідно з регламентом.

«Каналізаційно-насосні станції також не можуть викликати сильних і раптових проявів смороду, адже КНС працюють в штатному режимі впродовж багатьох років, на двох КНС встановлене обладнання, яке очищує стічні води, а на КНС №2 здійснюється озонування повітря, яке в межах санітарної зони мінімізує появу сторонніх запахів», – додають на підприємстві.

«З вищесказаного стає очевидним той факт, що поява різких неприємних запахів у різних зонах міста, зокрема в районі Львівської, ЛПЗ, Володимирської, не пов’язана з діяльністю КП «Луцькводоканал», оскільки там навіть немає каналізаційних об’єктів КП «Луцькводоканал», – йдеться в дописі.

Нагадаємо: зранку 3 липня радник міського голови Ігор Поліщук повідомив, що завод "БІО-ПЕК" злив мелясну барду в міську каналізаційну систему. Міською каналізаційною системою ця мелясна барда потрапить на очисні споруди в Липлянах, а через бродіння спричинить появу неприємного запаху в місті. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
06 лютого 2024
11:49
01 лютого 2024
21 грудня 2023
19:19
11 грудня 2023
16 листопада 2023
14 жовтня 2023
15:00
27 вересня 2023
23 вересня 2023
16 вересня 2023
16:08