Поділитись:

Польща – найпопулярніша країна серед абонентів українських операторів

П'ятниця, 05 липня 2019, 19:31
Польща – найпопулярніша країна серед абонентів українських операторів

Найближчий західний сусід України – Польща – стала найпопулярнішим роумінговими напрямком на початку 2019 року. У двох найбільших операторів 18-20 % всіх абонентів, які скористалися зв'язком за кордоном, дзвонили і підключалися до інтернету саме в цій країні.

За нею йдуть менш популярні держави, причому їх перелік однаковий для всієї «великої мобільного трійки». Це – Німеччина, Туреччина і РФ (остання ще рік тому займала перше місце), – інформує UBR. 

«Київстар»

Найбільший стільниковий оператор України відрапортував, що в травні та на початку червня Польщу відвідало 18 % його абонентів, що користуються роумінгом. Друге місце за кількістю зарубіжних поїздок поділили Німеччина, Туреччина, РФ. Кожну з цих країн в травні відвідало близько 8 % користувачів.

Майже 5 % роумерів побували в Єгипті, Італії, Угорщини та Чехії. До Румунії і Білорусь навідалося 3 %. Найменша кількість абонентів відвідало Королівство Есватіні (Свазіленд) – всього шість чоловік. За даними компанії, в середньому один «київстарівець» в травні 2019 використовував 525 МБ мобільного інтернету в роумінгу. Для порівняння, роком раніше цей показник становив 420 МБ.

Загальний обсяг дата-трафіку, який «накачали» абоненти цього оператора, виріс за рік більш ніж вдвічі – на 113 %.

«Це пов'язанопередусім зі збільшенням кількості клієнтів, які користуються інтернетом під час подорожі», – пояснили в прес-службі «Київстару».

Таких стало на 73 % більше. До того ж на чверть зріс трафік в розрахунку на одного користувача. Загальна кількість роумерів у «Київстару» за рік збільшилася на 25 % в порівнянні з травнем 2018 року.

Vodafone Україна

Абоненти другого за величиною українського мобільного оператора відправлялися в подорож в такі країни:

Польща – 20 % від загального числа роумерів.

РФ – 16 %.
Туреччина – 13 %.
Німеччина – 10 %.
Угорщина – 9 %.
Італія – 6 %.
Чехія – 6%.
Єгипет – 5 %.
Франція – 4%.
Іспанія – 4 %.
Румунія – 4 %.

У компанії зазначили, що за останній рік її абоненти почали користуватися інтернетом у роумінгу в 2,1 разів активніше, а кількість абонентів, що використовують «рідний» зв'язок за кордоном зросла на 18 %.

lifecell

У Топ-10 найпопулярніших країн серед користувачів lifecell увійшли Польща, Туреччина, Німеччина, РФ, Єгипет, Італія, Чехія, Угорщина, Франція та Іспанія.

Оператор зазначив, що обсяги використання мобільного інтернету в роумінгу в травні 2019 зросли майже вдвічі в порівнянні з попереднім роком.

Ціна питання – мільярд

За 2018 рік доходи українських операторів від роумінгу виросли на 14 % в порівнянні з 2017-м до 1,44 млрд. У порівнянні з доходами від надання послуг це не так вже й багато – всього близько 3,5 %, – повідомила Національна комісія регулювання зв'язку та інформатизації в своєму звіті.

Число українських роумерів за вказаний період зросла майже на третину (31,2 %). Не боялися дзвонити і підключатися до інтернету 10,97 млн українців. Це п'ята частина всіх стільникових користувачів України (54 млн).

Рівно на третину зросло і споживання мобільного інтернету в роумінгу. Ця послуга принесла операторам майже половину всіх «закордонних» доходів (556 млн грн.).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів