Поділитись:

У Польщі українців затримали в підпільному цеху з виробництва цигарок

П'ятниця, 05 липня 2019, 17:43
У Польщі українців затримали в підпільному цеху з виробництва цигарок

Бескидський відділ Прикордонної служби Польщі спільно із Центральним слідчим бюро поліції (CBŚP) та Національною податковою адміністрацією (KAS) викрили у Сілезькому воєводстві підпільний цех з виробництва тютюнових виборів.

Затримано 14 осіб, зокрема громадян Польщі та України, вилучено майже 6 млн штук цигарок та понад 2 тонни тютюну. Збитки для держави оцінили у понад 8 млн злотих (1,9 млн євро), – інформує Польське радіо. 

Як повідомили у Бескидському відділі Прикордонної служби, операцію із затримання та ліквідації незаконного цеху у місті Пєкари Шльонскє провели у понеділок. Заходи були здійснені на підставі інформації нідерландської податкової служби, а усю операцію координував Європол.

«В одному із приватних об’єктів виявлено повну лінію з виробництва та пакування цигарок, зокрема спеціалізовані машини та сировину, необхідну для їх виготовлення. Там виявили також велику кількість готових цигарок і тютюну. Водночас у другому об’єкті виявили склад, де було кількасот кілограмів тютюну», – повідомила майор Ельжбєта Пікор з Бескидського відділу Прикордонної служби.

Під час операції правоохоронці затримали загалом 14 осіб у віці від 24 до 43 років, зокрема двоє поляків та 12 громадян України. Одного із поляків розшукували на підставі ордеру на арешт за попередні злочини. Натомість затримані українці мали дійсні документи, що легалізують їхнє перебування у Польщі.

Незаконна діяльність тривала від 2018 року. Цигарки вивозили із Польщі та продавали в інших країнах Європейського Союзу під виглядом однієї з відомих іноземних марок.

Надрукувати
мітки:
коментарів